Marhuľový džem s vanilkou..

Autor receptu: izabella929

Tento džem nikdy nesmie chýbať na poličke v špajzi..povazujem ho za jedničku spomedzi všetkých džemov..aj keď robievam ešte aj červeného melonu, ale tento si najviac považujem..

3
porcie
120 minút
príprava

Postup

  1. Už som sa nemohla dočkať, kedy moja marhuľka 4 ročná konečne zarodí.Ešťe ťažšie sa mi čakalo teraz, keď bola krásne ovešaná nádhernými marhuľkami.. a čo by to bol za pestovateľ, aby sa netešil,aký druh marhuľky má a akú má tento nový skvost chuť..no parádne sú veru.-)
  2. Takže niečo sme pojedli, ale aby som tú chuť a krásnu farbu mala na očiach,urobila som si marhuľkový džem..dobre som ich umyla, vykôskovala, poriadne umyla a pokrájala na kocky, zasypala krištálovým cukrom a nechala presladzovať do druhého dňa..
  3. Dnes ráno som ich postavila na sporák a uvarila..do už skoro horového džemu som pridala 1 vanilkový cukor, šťavu aj kôru z jedného citronu a dovarila do hotova..
  4. Ešte horúci som naplnila do umytých vysterilizovaných pohárov a otočila hore dnom..
  5. a aby sa mi krásne vynímal na poličke a vždy som vedela, že to je z mojej prvej úrody, označila som ich takými veselým i nálepkami...dobrú chuť......