Marhuľová zmrzlina
Marhuľová zmrzlina

Marhuľovo-malinová zmrzlina

siuuu - fotkasiuuu, 27. júla 2019
Marhuľovo-malinová zmrzlina
Foto: siuuu

Toho roku sa nám urodilo kopec marhúľ, tak vymýšľam čo s nimi. Džem je už navarený, aj koláče napečené - tak som sa rozhodla Zobraziť celý popisToho roku sa nám urodilo kopec marhúľ, tak vymýšľam čo s nimi. Džem je už navarený, aj koláče napečené - tak som sa rozhodla vyskúšať zmrzlinu, nech sa osviežime cez tieto horúčavy. Použila som receptúru, podľa ktorej robievam slivkovú zmrzlinu - a chuťovo je skvelá.

6-7
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

350 g čerstvé
70 g čerstvé
175 g
50 ml
2 ks
150 ml
2-3 ks (mäkšie)




Postup

  1. 1

    Marhule umyjeme, vykôstkujeme. Polovicu marhúľ spolu so 100 g cukru a troškou vody dáme variť - varíme do mäkka, cca 10-15 minút. Medzitým zvaríme zvyšný cukor a 50 ml vody na sirup - varíme cca 6 minút od bodu varu, odstavíme a necháme čiastočne vychladnúť.

  2. 2

    Vyšľaháme bielky a keď už sú biele, postupne zašľaháme vychladnutý cukrový sirup. Osobitne vyšľaháme smotanu. Maliny rozvaríme a prepasírujeme.

  3. 3

    Uvarené marhule rozmixujeme a prepasírujeme. Vzniknuté pyré pridáme k vyšľahanej smotane, vmiešame sneh z bielkov. Jemne vmiešame kúsky marhúľ a podrvené keksy (ja som použila oreo bez plnky). Nakoniec pofŕkame malinovým pyré, ktoré lyžicou jemne cik-cak zapracujeme do zmesi.

  4. 4

    Dáme do krabice s vrchnákom a šupneme do mrazničky. Každú hodinu aspoň zo 2-3 x premiešame vidličkou, aby sme zabránili tvoreniu ľadových kryštálov. Výsledná zmrzlina je lahodná, krémová, kyselkavá - osviežujúca.

    Marhuľovo-malinová zmrzlina - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný receptík, kombinace surovin i postup a fota se mi velmi líbí. Jsi šikulka! Díky za inspiraci.
cesminaz
Tá teda vyzerá fantasticky ;-) Ja už som pomaly tých marhúl na tento rok prejedená..:-)) ale zmrzlinu by som si veru s radostou dala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia