Marhuľový zákusok

Marhuľové rezy s tvarohovým krémom a marhuľovicou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš sviatočný zákusok ako inak veď je sezóna marhúľ, dnes s tvarohovým krémom.

20
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do vaječnej zmesi a opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus som piekla 10 minút. Takto som pripravila aj druhý korpus. Upečené som ich nechala chladiť na mriežke.
  3. Oba korpusy upečené.
  4. Pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala detskú krupicu, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu. Túto som ihneď vložila aj s rajnicou do studenej vody a rýchlo ochladila. Zatiaľ som maslo s cukrom vymiešala do peny.
  5. Kašu som po vychladnutí poriadne premiešala a pridala po lyžiciach k maslu s cukrom. Napokon som jemne primiešala tvaroh a marhuľovicu.
  6. Krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky na 3 hodiny stuhnúť.
  7. Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom.
  8. Keď lekvár stuhol, natrela som naň polovicu krému.
  9. Marhule som umyla, odstránila kôstku, podliala vodou a nechala variť 2 minúty. Dĺžka záleží od zrelosti ovocia. Uvarené som scedila a nechala vychladnúť.
  10. Vychladnuté marhule som ukladala na krém...
  11. ...a natrela som ich druhou polovicou krému. Mala som asi málo krému, tak aby sa mi druhý korpus prilepil, potrela som vrch marhuľovým lekvárom. Zavárané marhule sú poddajnešie, tam by krém úplne postačil, ale vyriešila som to. Na marhule som položila druhý korpus, na to papier na pečenie, zaťažila som ho 4 kg cukru a uložila do chladničky do druhého dňa.
  12. Na druhý deň som pripravila polevu, koláč som poliala a uložila opäť do chladničky stuhnúť. Pod polevu som opäť použila horúci marhuľový lekvár.
  13. Krájala som na rezy horúcim nožom a potom ozdobila prifarbenou šľahačkou, ale nie je nutné. Prajem vám dobrú chuť.