Marhuľový zákusok

Marhuľové rezy (fotorecept)

Autor receptu: maxinka

Rezy z bielkového a žĺtkového cesta, ktoré sa pečie naraz na jednom plechu.

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravte bielkové cesto. Do pevného snehu vyšľahaného z bielkov zašľahajte cukor a potom ocot. Ďalej vmiešajte múku premiešanú so škrobom aj s kypriacim práškom. Cesto vylejte na papierom vyložený plech s vyšším okrajom a poprášte mletou kávou.
  2. Ďalej pripravte žĺtkové cesto. Žĺtky aj vajcia vyšľahajte aj s cukrom do peny. Do základu zašľahajte olej aj múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec sa primieša ocot. Hmotu nalejte na bielkové cesto a upečte v rúre vyhriatej na 170 °C.
  3. Upečený a vychladnutý korpus, prekrojte vodorovne. Vzniknú dva pláty veľkosti plechu. Žltý plát uložte naspäť do plechu. Pripravte krém. Želatínu nechajte napučať v troche vody. Marhule sceďte a doplňte vodou do 500 ml. Pudingový prášok premiešajte s cukrom, prilejte sirup z kompótu doplnený vodou. Všetko za stáleho miešania uvariť. V horúcom pudingu nechajte rozpustiť želatínu, ďalej do teplého základu vmiešajte maslo a marhule pokrájané na malé kúsky.
  4. Chladnúci krém rozotrite na plát uložený na plechu, priklopte druhým plátom a nechajte v chlade stuhnúť. Múčnik nakoniec rozdeľte na rezy a poprášte práškovým cukrom. Dobrú chuť.