Marhuľové rezy.

Autor receptu: ancicka

Tento recept som si narýchlo včera vymyslela.Rada si pozmenujem recepty,ale aj pečiem z toho čo mám doma.Ja tomu vravím "čo špajza dá."Naši si ho veľmi chválili.Ja by som ho zaradila k tým slavnostnejším.

30
porcií
15-20 minút
príprava
10-15 minút
na 160 °C

Postup

  1. Cesto: mixerom vyšľaháme 5 bielka,do vyšľahaných pridáme 5 PL praškový cukor a dobré vyšľaháme,pridáme 5 žltka a na najmänšom stupni ich zapracujeme do snehu,pridáme 1 zlatý klas a 1 prašok do pečeva.Zľahka premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom.Upečieme v miernej rúre.Po vychladnúti odstraníme papier.
  2. Na upečený dáme plnku:z 2 dl mlieka a 3 PL polohrubej múky uvaríme kašu.Za občasného miešania necháme vychladnuť.1/2 smetolu,1 vanilku a 4PL praškový cukor dobré vyšľaháme a zmiešame s vychladnútym krémom.Dobré vyšľaháme a dame na koláč.Podľa chutí pridáme rum.Na rozotretu plnku poukladáme rovnomerne marhule.
  3. Na plnku dame polevu:1 fľašu kompotu necháme scediť (dobré ked sú menšie) a šťavu odmeriame tak,aby bolo aspon 1/2 l.Ak nie je,tak dolejeme vody.Do toho pridáme 1 zlatý klas,1 vanilku,3 PL kryštalový cukor,pot.farbivo a kys.citronovu.Uvaríme puding a ešte teplý vylejeme na marhule a rovnomerne rozotrieme.Hotový koláč pokrájame na kocky.