Marhuľové rezy.

ancicka - fotkaancicka, 4. februára 2011
Marhuľové rezy.
Foto: ancicka

Tento recept som si narýchlo včera vymyslela.Rada si pozmenujem recepty,ale aj pečiem z toho čo mám doma.Ja tomu vravím "čo špajza dá."Naši si ho Zobraziť celý popisTento recept som si narýchlo včera vymyslela.Rada si pozmenujem recepty,ale aj pečiem z toho čo mám doma.Ja tomu vravím "čo špajza dá."Naši si ho veľmi chválili.Ja by som ho zaradila k tým slavnostnejším.

30
porcií
15-20 minút
príprava
10-15 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
9 PL
2 ks
1 ks
2  dl
1/2 ks
3 PL
2 ks
1
3 PL
podľa potreby
na hrot noža
na hrot noža
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cesto: mixerom vyšľaháme 5 bielka,do vyšľahaných pridáme 5 PL praškový cukor a dobré vyšľaháme,pridáme 5 žltka a na najmänšom stupni ich zapracujeme do snehu,pridáme 1 zlatý klas a 1 prašok do pečeva.Zľahka premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom.Upečieme v miernej rúre.Po vychladnúti odstraníme papier.

  2. 2

    Na upečený dáme plnku:z 2 dl mlieka a 3 PL polohrubej múky uvaríme kašu.Za občasného miešania necháme vychladnuť.1/2 smetolu,1 vanilku a 4PL praškový cukor dobré vyšľaháme a zmiešame s vychladnútym krémom.Dobré vyšľaháme a dame na koláč.Podľa chutí pridáme rum.Na rozotretu plnku poukladáme rovnomerne marhule.

  3. 3

    Na plnku dame polevu:1 fľašu kompotu necháme scediť (dobré ked sú menšie) a šťavu odmeriame tak,aby bolo aspon 1/2 l.Ak nie je,tak dolejeme vody.Do toho pridáme 1 zlatý klas,1 vanilku,3 PL kryštalový cukor,pot.farbivo a kys.citronovu.Uvaríme puding a ešte teplý vylejeme na marhule a rovnomerne rozotrieme.Hotový koláč pokrájame na kocky.

Diskusia k receptu

babinka
veru, aj ja by som rada vidiet vysledok, lebo sa mi recept pozdava ;)
ancicka
Ja tie moje vyrobky aj odfotim,ale ja to neviem uložiť na internet.Tento koláč môžte urobiť,je výborný.
remcula
I mi se to líbí a obdivuji každého, kdo umí udělat z toho, co má doma. Super!! Śkoda, že ti nemůžu vložit foto já, ale fakt to není nic těžkého, jak přidáváš název receptu, je tam pak napsáno.."vložit hlavné foto" nebo tak nějak. Když si to doma vyfotíš, natáhneš do PC a nejlépe uložíš na plochu, pak vidíš procházet... najdeš plochu a tuhle fotečku a je to. Ale mi se to kecá, že, kdybys viděla mé začátky na PC a moje úplně ze mne vynervované děti!! :-)))
marienka44
@Remcula :co je to : natahnes do PC? Musi sa to s nejakym kablikom? Napr. ja by som fotila s mobilo. Ako je to potom? Dakujem za odpoved.
remcula
@marienka44 , vysvětlení toho druhu není má silná parketa. Musíš mít u foťáku, nebo i mobilu káblík. Já mám třeba Notebook, vlevo i vpravo jsou taková podlouhlá okénka, do nich vtlačíš káblík tím koncem, který tam bude pasovat a ten druhý musíš zasunout do toho mobilu zase tam, kde bude pasovat a pak už by se ti měly objevit nějaké údaje na počítači, které bys měla následovat. Většinou je to o tom, kam chceš foto uložit. Nejlépe možnost na plochu. Protože jinak se ti sice fotky natáhnou, ale budeš je hladat, jako já včera, kdy jsem zkoušela fotit mobilem. Není to podle mých přectav, tak raději počkám, až budu mít svůj foťák opravený. Nevím, jestli jsem ti pomohla, lepší by bylo, kdyby někdo z tvých známých, kteří tomu rozumí lépe ti to ukázali a ty by sis napsala poznámky, jako to dělám já. Není to vůbec těžké, jen když to má člověk vysvětlit, vypadá to složitě.
ancicka
To vysvetlenie, ktoré si napísala neviem si ani predstaviť.Skúšala som to sama i s mobilu,i s foťaku,ale mi to nijak ráz nejde.Ja som dosť učenlivá,čakám kedy niekto sa na to podujme,aby ma to naučil.Dúfam,že čoskoro budem nôcť priložiť fotku aj ja
maskrtnicek
Tiež si niekedy upravujem recepty podľa seba.Občas mi z toho vyjde nový recept.A nielen u koláčov.Aj fantázia je dobrým kuchárom.Tento váš tiež niekedy vyskúšam.
abend
Zaujímavý recept, určite je koláčik dobrý, ja by som však smetol určite nahradila maslom.
diabambulka
môžem skúsiť ja vám troška pomôcť s tými fotkymi? pretože je škoda kešd to máte pofotené a nieje to tu:-(
tak odfotíte je jedno foťákom , mobilom dobre to máte, teraz ku všetkému je káblik ten je určený na prenos dát (prenos fotiek) našli ste káblik čo bol ku telefónu alebo foťáku ( digitálnemu ) ok, káblik zapojíte jednou stranou do foťáka alebo telefónu a druhou stranou do počítača, musíte násť miesto kam to pasuje tá koncovka, veľa možností nieje, neviem aký máte počítač, ak je to klasika tak to nájdete zo zadnej strany nie monitoru ale tej veľkej bedne, ok pripojíte a zapnete foťák, v tom vám naskočí okienko s možnosťami, označíte zobrazenie fotiek, kliknete až pokiaľ nevidíte fotky ktoré chcete. Ja si fotku prenesiem na plochu počítača ( kliknete na fotku s myškou pravým tlačítkom,držíte tlačítko a idete s ním mimo okna na plochu počítača, keď pustíte už to tam máte):-) ked pridávate recept na vareche dáte vybrať hlavný obrázok nájdete ten čo ste pridali na plochu napr. podľa čísla ak ste si ho inak neoznačili kliknete pridaj a už tam je. to je polopatisticky vysvetlane rozumiete aspon trosku? ak budete chciet poslem vam mail a ja vas to naucim, alebo cez facebook Dobre? držím palce
ancicka
Dakujem za vaše rady,ale ja by som podľa toho nikdy nedala fotku na internet.Ja to musím vidieť ako sa to robí-polopatisticky.Dnes mi to syn ukázal a možno ,že to už budem vedieť.
ancicka
@janina45 ,nie nejde.Ide tam 1 zlatý klas,ktorý nahradza núku.Cesto ja jemnejšie,také vatové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia