Marhuľové koláče

Marhuľové koláče s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vhodné na raňajky, ľahší obed, večeru, ale aj pre návštevu.

20 minút
príprava
25 - 30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Do vlažného mlieka s cukrom a 2 PL múky rozdrobíme droždie, necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme vajíčko, nastrúhanú citrónovú kôru, cukor, soľ, rozpustené maslo a nakoniec kvások. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto 40-45 minút kysnúť.
  3. Pripravíme si suroviny na plnku. V mlieku uvaríme vanilkový puding podľa návodu, zakryjeme ho fóliou, aby sa nám neurobila šupka. Marhule scedíme a necháme odkvapkať.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme rozpusteným maslom.
  6. Cesto zrolujeme a pokrájame na 1 cm kúsky - viď foto.
  7. Plech vyložíme papierom na pečenie a kúsky cesta poukladáme na plech. Do stredu dáme pomocou lyžice kôpky pudingu a na vrch rozpolenú marhuľu plochou stranou nadol.
  8. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 -30 minút do zlatista. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.