Marhuľové koláče
Marhuľové koláče s pudingom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vhodné na raňajky, ľahší obed,
večeru, ale aj pre návštevu.
20 minút príprava |
25 - 30 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Do vlažného mlieka s cukrom a 2 PL múky rozdrobíme droždie, necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme vajíčko, nastrúhanú citrónovú kôru, cukor, soľ, rozpustené maslo a nakoniec kvások. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto 40-45 minút kysnúť.
- Pripravíme si suroviny na plnku. V mlieku uvaríme vanilkový puding podľa návodu, zakryjeme ho fóliou, aby sa nám neurobila šupka. Marhule scedíme a necháme odkvapkať.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme rozpusteným maslom.
- Cesto zrolujeme a pokrájame na 1 cm kúsky - viď foto.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a kúsky cesta poukladáme na plech. Do stredu dáme pomocou lyžice kôpky pudingu a na vrch rozpolenú marhuľu plochou stranou nadol.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 -30 minút do zlatista. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.