Margotková torta

1000thwindow - fotka1000thwindow, 18. marca 2015

Túto lahodnú, sviežu a nadýchanú tortu som pripravovala bratovi na okrúhliny, keďže nefandíme marcipánu. U nás účel splnila - pretože potešila, je výborná a Zobraziť celý popisTúto lahodnú, sviežu a nadýchanú tortu som pripravovala bratovi na okrúhliny, keďže nefandíme marcipánu. U nás účel splnila - pretože potešila, je výborná a šťavnatá :)

Suroviny

2 ks
2 ks celé
200 ml
160 g
230 g
1
100 ml
podľa chuti
50 ml silná čierna
1 bal.
Na plnku:
500 ml
2 PL
 biela




Postup

  1. 1

    Margot čokoládky si postrúhame a pridáme škoricu. V druhej miske najprv vyšľaháme cukor a žĺtka, do masy pridáme olej, rum, mlieko. Múku preosejeme aj s kypriacim práškom, z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh a celú masu spojíme aj s postrúhanými Margot.

  2. 2

    Premiešané a spojené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme 40minút na 180C, kým nezhnedne :) Necháme vychladnúť a prekrojíme korpus napoly. Uvaríme silnú, čiernu kávu /asi do pol šálky/ a pridáme podľa chuti rum. Polievkovou lyžicou pokvapkáme korpus tak, aby nasiakol a potrieme podľa ľubovôle džemom.

  3. 3

    Zo smotany a cukru si vymiešame hustú a pevnú šľahačku a väčšiu polovicu natrieme na korpus. Vrchný korpus zvlhčíme zvyšnou kávou a šľahačkou potrieme celú tortu zvrchu i po obvode.

  4. 4

    Ozdobíme podľa fantázie - Môj postup je posypať grankom, z masla a bielej čokolády spravím trochu polevy, ktorú pofrkám po vrchu, cez to čokoládový toping a navrch ešte kandizované ovocie a kokos. Je naozaj skvelá, dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

ula2
Prosím,škorica je jeden celý balík,alebo jedna lyžica? Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia