Marenky

svedka - fotkasvedka, 21. decembra 2014
Marenky
Foto: svedka

Inovacia vianocnej cukrovinky :)

Suroviny

Krém:
1/2 ks
100 g
Sneh:
4 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Upecieme si kolieska z lineckeho cesta ( ja robim klasicky 3:2:1 pomer:300g muka,200g maslo,100g cukor pras.,van.cukor,kora z citrona a jedno zltko) Ked nam vychladnu,do stredu koleska nanieseme tak pol kavovej lyzicky marmelady.

  2. 2

    Krem:cokoladove kondenzovane mlieko vyslahame spolu so zmaknutym maslom a nechame odpocivat v chladnicke.

  3. 3

    Snehove pusinky: bielka si vyslahame s cukrom na husty sneh,naplnime cukrarske vrecko a nanasame na plech vystlanym papierom na pecenie v rovnakom rozmere ako linecke kolieska.Vlozime do vyhriatej rury a susime 70 minut pri 110 stupnoch.

  4. 4

    Ak mame pusinky hotove a vychladnute,cukrarske vrecko si naplnime cokoladovym kremom a striekame na linecke kolieska okolo marmelady.Na vrch polozime snehovu pusinku a mame hotovo :)

Diskusia k receptu

martamm
@Svedka , podobné kedysi robievala mama, Tebe sa vydarili veľmi pekne, netušila som, če kondenzované mlieko býva aj čokoládové, zladila si rôzne chute do úžasnej harmónie, uložím si Tvoj recept a príležitostne upečiem (Už mám momentálne plán splnený :)). Teším sa na ďalšie Tvoje recepty :)
svedka
@martamm dakujem ti krasne.Priznavam,boli krajsie v prvy den.Potom som ich mala na balkone zle uzavrete a trochu navlhli-pusinky sa mi trosku znicili :( Ale chut je super :)
sovka62
Aké jednoduché. A určite chutia výborne. Páčia sa mi.
babkamt
máš ich krásne. Tento rok som ich nerobila. Sú určite chutné, chválim ťa.
braxi
krásne a určite výbore chutia..malá rada, daj do pusiniek trošku octu, budú pevnejšie, hladké a lesklé...prajem Ti pokojné sviatky
svedka
Ďakujem krasne za komentare :) Zelam tie najkrajsie sviatky :)
1x ghost
kukulienka71
Takže takto si to poriešila:-) podobnú plnku som robila, je výborná. Všetky koláčiky, čo som ti obdivovala na Fb sú pekné a chutné, si šikulka!
havino
si sa vynašla s tým pikaom, prečo marenky? ved máš pekné, chutné plnené pusinky, robievam kokosové, s čokoládovým krémom, tiež džem, ale pečiem piškotu, nie linecké
svedka
@havino no lebo robila som aj kokosky,ale neplnene,len tak-na chrumkanie...tak som rozmyslala nad nazvom a vo vela jazykoch sa sneh z bielkov nazyva Maren-teda vyslovnost je Maren :) Tak sa mi Marenky zdali mile :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia