Marcipánové keksíky

evani - fotkaevani, 26. mája 2015
Marcipánové keksíky
Foto: evani
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
100 g
150 g
1/2 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto. Necháme ho odstáť v chladničke cca hodinku.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na cca 5mm a vykrajujeme.

  3. 3

    Predhrejeme rúru na 180 stupňov. Poukladáme vykrojené kúsky na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 10 minút. Sú rýchlo hotové.

Diskusia k receptu

twilly
Recept by z môjho pohľadu vyzeral úžasne, bohužiaľ pre syna by bol problém banán. Márne premýšľam nad tým, ako a najmä za čo by sa dal zameniť,alebo čo by to s receptom urobilo, keby som banán úplne vypustila z receptu. I keď tvoj recept v tejto podobe z dietologicktých dôvodov nepoužijem, chrobák v hlave sa jednoznačne usadil.
evani
@twilly možno pomôže:
ja používam tieto náhrady za vajíčka, nájdete aj iné ako banán :)
→ Zralý banán (1/2 banánu = 1 vejce) - sladké
→ Avokádo (1/2 avokáda = 1 vejce) - sladké
→ Jablečné pyré (1/4 hrnku = 1 vejce) - sladké
→ Pudinkový prášek - sladké
→ Prášek do pečiva (1 balení = 2 vejce)
→ Sojová mouka
→ Sójový jogurt
→ Tofu
→ Bramborový a kukuřičný škrob (2 lžíce škrobu + 2 lžíce vody = 1 vajíčko)
→ Hraška - obalování, zapékání, v těstech či karbanátcích
→ Instantní droždí (1 sáček+100 ml horké vody = 2 vejce)
→ Agar-agar (1 balení = 3 vejce)
→ Lněné semínko (2 lžíce rozmixovaného semínka + 3 lžíce vody = 1 vejce)
→ Ovesné vločky - karbanátky
victoria221
Sliepku ňetreba zabiť k tomu abi znašala vajcia ! A neviem čo maju vajcia spoločne s mäsom
a neviem prečo sťe vajička nazvali menštruaciov
nebodaj vi nejeťe menštruaciu ???
methi
@workbitch myslim si, ze by si nemal jest ani ryzu. Vies ako vyzera praca na ryzovom policku? Myslis, ze tam ziaden tvor netrpi? A kopu dalsich aj vegan potravin. Oblecenie mas odkial? Vacsinou sa dovaza z Azie z tovarniciek, kde ludia trpia najviac ako sa da za almuznu. Topanky tiez. Takze toto su len tvoje alibisticke reci ;) Ak mas svoje presvedcenie, riad sa nim. Nevnucuj sa.
evani
Dievcata, nechapem preco tolko nevrazivosti :) @methi , ako mozete vediet ci nekupuje lokalne potraviny, ci sa nesnazi obliekat do lokalnej vyroby, kedze su aj Slovenske firmy. Poznam vegan podniky, ktore sa snazia varit z lokalnych a sezonnych potravin. Preco hovorit niekomu, ze sa vnucuje, len preto, ze poskytne nejake informacie, ktore niekto mozno nema, rovnako ako ste aj vy poskytli a mozno si ich niekto rad precita a zamysli sa a ak nie tak nech to proste ignoruje :) Ja som rada, ked sa dozviem nejake nove info :) Ale to uz je na inu debatu. Ludia troska tolerancie do toho nasho zivota, sudit je najlahsie :) Radsej podme varit ! :)
1x julica
methi
@evani netusim sice kde v mojom komentari vidis nevrazivost, som uplne pokojna. Ja tolerujem veganov, aj vegetarianov (sama varim vela takych jedal), ale malo by to byt aj naopak. Co by sme mali a nemali vie kazdy posudit sam hadam. Everything with moderation.
evani
@methi nenarazala som konkretne na Vas. Veru je to na kazdom, ale to, ze niekto poskytne nejake informacie, mozno nie najemnejsim sposobom hadam nie je take zle :) Pekny den aj Vam :)
methi
Hlavne mi nevykaj :D ja sa citim na 18.
eraserhead
ale to zúrivý vegáni, vegetariáni ................ asi nikdy nepochopia, alebo nechcú pochopiť
satčí im zájsť do nejakého chrumkavého bio, vegan Cruelty free, shopu a majú pocit že potraviny čo tam kúpily namajú na sebe žiaden biľak utrpenia a do obchodu ich priniesli usmievavé babičky, ktoré ich po večeroch s láskou balili ........
netreba chodiť ani do ázie, aj tu v európe ľudia pracujú v neľudských podmienkach , viac o tom tu
 varecha.pravda.sk/recepty/plneny-baklazan/42766-recept.ht...


workbitch
 goo.gl/tjNMFr...


twilly
Ty brďo, som rada, že nakoniec niekto nenpadol ten chudák banán. Mno, mne osobne príde pokrytecké oháňať sa slepačími menštruáciami a podobnými hovadinami. Aj rastliny žijú a dychajú, tak prečo ich potom povžuješ za neživé a teda konzumácie schopné? Vegetariánstvo či vegánstvo je spôsob stravovania, nie ideológia.
Mimochodom za tipy ďakujem, viem o nich, no ešte nikdy som také niečo vyskúšala nahradzovať. Zatiaľ mi chýbala odvaha, takže manžel trochu s vajíčka trpí. A aby to zase bolo aj pre syna, úplne som túto položku vypustila a výsledok bol úžasný. Vďaka za recept a ešte raz, ďakujeme tipy
workbitch
@methi @junior @evani @eraserhead @twilly klud klud :) nemyslel som to nejak v zlom, aj ked musim uznat, ze to tak vyznelo. nemam nic proti tomu, ked ludia jedia vajcia, resp. zivocisne produkty... ale tiez nechapem, na co ich pchat tam, kde ich nie je potreba? vacsina zakuskov, kolacov, susienok atd. sa da urobit aj bez nich (rovnako ako aj bez mlieka, masla, atd...).
viem, ze ludia v azii (a bohuzial i na slovensku a v europe) pracuju a ziju v tazkych podmienkach, ale nikto ich nezabija pre to, aby ich nasledne mohol zjest alebo pit mlieko, ktore je urcene pre ich mladata. nechcem sa tu ohanat faktami, aj tak si kazdy urobi podla svojho svedomia a vedomia :)
to, ze rastliny ziju je pravda, ale ked uz vam tak strasne na nich zalezi, uvedomte si to, kolko ich je potreba na nasytenie jednej kravy - z ktorej sa potom naje par ludi. ale z tolkeho mnozstva rastlin by sa najedlo omnoho viac ludi, prave preto je na svete tolko ludi co trpia hladom. je to nespravodlive a nehovorim teraz, aby sa kazdy stal vegetarianom, resp. veganom - ale urcite by kazdy mal porozmyslat nad tym, ako casto jeme maso.
nechcel som vyvolat ziadne hadky, ved predsa kazdy na tejto stranke ma spolocnu vasen - pecenie a varenie :) a nazor ma kazdy iny, len ho treba vediet spravne podat - takze beriem, ze moj komentar posobi nevrazivo a ospravedlnujem sa.
1x evani




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia