Manhattan rezy

Autor receptu: bambulkaaa

Mala to byt povodne Manhattan rolada no skoncilo to pri rezoch no mali uspech a to je dolezite :)

Suroviny

Postup

  1. Urobime si cesto : cele vajcia, krupicovy cukor, vanilkovy cukor a olej si dame nad paru a miesame do penista zmes by mala byt teplejsia nie horuca.
  2. Ked to mame urobene do penista odstavime si to z ohna.
  3. Zamiesame si muku s kakaom a pr. do peciva.
  4. Tuto zmes si rucne zamiesame s vajickovov zmesou a vylejeme si to na vymasteny plech s peciacim papierom. Dame do vyhriatej rury a pecieme 10-15 minut pri najvyssej teplote treba to sledovat aby nam to neprihorelo nakolko je vceste kakao. Po upeceni cesto vyberieme odstranime papier na pecenie a nechame cesto vychladnut.
  5. Urobime si bielu aj tmavu plnku : predchadzajuci den si dame varit sl. smotanu s polamanou bielou cokoladou, pr. cukrom, vanil. cukrom do zhustnutia odstavime z ohna nechame vychladnut a dame do druheho dna do chladnicky. Na druhi den si vyslahame maslo do biela pridame slahackovu zmes, rum a slahame do hladkeho kremu. Tak isto postupujeme aj pri cokoladovom kreme.
  6. Ked mame plnku aj jednu aj druhu hotovu mozeme zacat plnit rezy. Cesto si rozkrajame na tri casti ktore si pokvapeme urobenou instantnou kavou osladenou, aby sme nemali moc suche cesto, na prvy plat cesta si rovnomerne roztrieme cast bielej plnky nato ulozime dalsi plat cesta ktory natrieme tmavou plnkou a na tu dame posledny plat cesta.
  7. Okolo celeho kolaca nanesieme bielu plnku okraje vrchu kolaca ozdobime nastriekanim plnky zdobickou na krem a do stredu nasypeme bielu a tmavu nastruhanu cokoladu. Okolo kolaca od spodu taktiez nanesieme nozom uz pomiesanu nastruhanu cokoladu bielu aj tmavu no len do polovice stien kolaca a mame hotovo. Kolac si dame do chladu odstat aby sa nam prepojili chute a stuhla nam plnka nakrajame a mozeme maskrtit :)
  8. A tu je este jedno foto v reze :) Prajem Vam dobru chut k nedelnej kavicke :)
  9. Mnam mnam :)