Manhattan rezy

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 3. augusta 2014

Mala to byt povodne Manhattan rolada no skoncilo to pri rezoch no mali uspech a to je dolezite :)

Suroviny

Cesto:
5 ks
120 g
140 g
2 ČL
2 PL
1 bal.
3 PL
plnka biela:
200 ml
50 g
100 g
1 bal.
200 g
1 ČL
plnka tmava:
200 g
40 g
100 g
1 bal.
100 g
na zdobenie koláča:
 postrúhaná na hrubom strúhadle na syr
 postrúhaná na hrubom strúhadle na syr




Postup

  1. 1

    Urobime si cesto : cele vajcia, krupicovy cukor, vanilkovy cukor a olej si dame nad paru a miesame do penista zmes by mala byt teplejsia nie horuca.

    Manhattan rezy - obrázok 1
  2. 2

    Ked to mame urobene do penista odstavime si to z ohna.

    Manhattan rezy - obrázok 2
  3. 3

    Zamiesame si muku s kakaom a pr. do peciva.

    Manhattan rezy - obrázok 3
  4. 4

    Tuto zmes si rucne zamiesame s vajickovov zmesou a vylejeme si to na vymasteny plech s peciacim papierom. Dame do vyhriatej rury a pecieme 10-15 minut pri najvyssej teplote treba to sledovat aby nam to neprihorelo nakolko je vceste kakao. Po upeceni cesto vyberieme odstranime papier na pecenie a nechame cesto vychladnut.

    Manhattan rezy - obrázok 4
  5. 5

    Urobime si bielu aj tmavu plnku : predchadzajuci den si dame varit sl. smotanu s polamanou bielou cokoladou, pr. cukrom, vanil. cukrom do zhustnutia odstavime z ohna nechame vychladnut a dame do druheho dna do chladnicky. Na druhi den si vyslahame maslo do biela pridame slahackovu zmes, rum a slahame do hladkeho kremu. Tak isto postupujeme aj pri cokoladovom kreme.

    Manhattan rezy - obrázok 5
  6. 6

    Ked mame plnku aj jednu aj druhu hotovu mozeme zacat plnit rezy. Cesto si rozkrajame na tri casti ktore si pokvapeme urobenou instantnou kavou osladenou, aby sme nemali moc suche cesto, na prvy plat cesta si rovnomerne roztrieme cast bielej plnky nato ulozime dalsi plat cesta ktory natrieme tmavou plnkou a na tu dame posledny plat cesta.

    Manhattan rezy - obrázok 6
  7. 7

    Okolo celeho kolaca nanesieme bielu plnku okraje vrchu kolaca ozdobime nastriekanim plnky zdobickou na krem a do stredu nasypeme bielu a tmavu nastruhanu cokoladu. Okolo kolaca od spodu taktiez nanesieme nozom uz pomiesanu nastruhanu cokoladu bielu aj tmavu no len do polovice stien kolaca a mame hotovo. Kolac si dame do chladu odstat aby sa nam prepojili chute a stuhla nam plnka nakrajame a mozeme maskrtit :)

    Manhattan rezy - obrázok 7
  8. 8

    A tu je este jedno foto v reze :) Prajem Vam dobru chut k nedelnej kavicke :)

    Manhattan rezy - obrázok 8
  9. 9

    Mnam mnam :)

    Manhattan rezy - obrázok 9

Diskusia k receptu

monda
veľmi krásne rezy , plnky musia chutiť naozaj vynikajúco , chválim :-))
bambulkaaa
Dakujem Vam vsetkym :) A boli naozaj hmmmm mnam iba jednu chybu maju a to ,, ze uz nie suuuuuu ,, :( Este raz vsetkym vdaka :)
uka424
A preco na vymasteny plech s peciacim papierom, papier treba aj mastit? Pekny rcp.
bambulkaaa
Dakujem Vam vsetkym :) A ten plech ak si ho pod papier nenatierate olejom tak nemusite no u mna je to zvyk tak to robievala moja mamina aby jej papier nebehal po plechu a mne to tak uz ostalo :)
bambulkaaa
Dakujem ,,smajliga,, :) Poslala som Ti spravu len neviem ci si ju dostala...
marfa441
chcela by som sa niečo spitat, prečo musia ist vajcia nad paru? nemožem to ubobyt bez toho aby som to musela robit ned parou, ja som to tak ešte nerobila a bojim sa že sa my to pokazi a budem mat praženicu a nie cesto. dakujem
bambulkaaa
,,marfa441,, nemusite to davat nad paru ak nechcete mozete si urobit aj postup ako pri piskotovom ceste ak nemate skusenost robenia nad parou no ja som to robila tak lebo ako som uz pisala mala to byt povodne rolada a ja som cesto robila podla postupu na recept ,,rolada Manhattan,, no nakoniec sa to zvrtlo na rezy :)
gitka61
Vyborny kolacik ku kavicke.Cenim si hlavne to maslo v kremoch a slahacku33%nu kalorie neratam.Sikovna si ,ked miesto rolady su rezy.Stavalo sa my to v robote tiez,ked sa korpus pri peceni vysusil ,tak aj skusena cukrarka mala co makat ,aby z toho bola rolada.Davam5*****
bambulkaaa
To je fakt ,,gitka61,, :) Mne sa uz tiez nie raz stalo pri peceni ze som musela vymysliet nejaku napravu ci uz to bolo cesto alebo aj plnka no zatial sa mi to vzdy podarilo :) Dakujem Ti :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia