Mandľový slaný koláč s bylinkovými sladkými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Základ na tento koláč som našla v časopise. Jeho premenou na vegánsky a takisto iným prispôsobením surovín (s ohľadom na to, čo mám doma), z neho vznikol nový recept, o ktorý sa s vami rada podelím.

2
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy nachystáme suroviny na cesto...
  2. ...a vypracujeme ho. Kým budeme pripravovať zvyšné suroviny, dáme ho do chladničky.
  3. V miske zmiešame smotanu s tymiánom, čiernym korením, muškátom a soľou...
  4. Potom primiešame sladký zemiak, ktorý sme nakrájali na kolieska. Tie dobre obalíme v smotane.
  5. Pripravíme falošný parmezán podľa bodu 4 z receptu od @lenivaveganka
  6. Cesto dáme do zapekacích nádob, obložíme ho zemiakmi a polejeme zvyšnou smotanou, ak nejaká v miske ostala. Posypeme falošným parmezánom a pečieme 45 minút.
  7. Po upečení posypeme pažítkou a podávame. (Množstvo vyšlo na 2 formičky, každá o priemere 13 cm)