Mandľový koláčik s malinovou penou

sestricka126 - fotkasestricka126, 4. februára 2012

Znovu som sa inšpirovala severonórskou kuchyňou,keďže tu žijem s rodinou.Príprava nieje veľmi zložitá.Už pri príprave malinovej peny mi poriadne stekali slinky dole krkom....

8-12
porcií
30 minút
príprava
20-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
2 dl
5 ks
Malinové pyré:
5 dl čerstvé (mrazené)
1 1/2 dl
Malinová pena:
5 dl
3,5 dl
5 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Rúru si vyhrejeme na 175C. Z bielok a cukru si vyšľaháme tuhý sneh a do neho pridáme pomletém mandle.Všetko spolu dôkladne premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 25-30minút.

  2. 2

    Maliny vymixujeme s cukrom na pyré,ktore precedíme cez sitko,aby sme odstránili kôstky.V mixéry si vyšlaháme šlahačku a pridáme malinové pyré.Zo žĺtkov si priprvíme plnku,ktorú vymiešame nad parou.Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale.Plnku vymiešame so šlahačkou,ktora je vymiešana s malinovým pyré.Potom do nej nalejeme želé a všetko vylejeme na upečený korpus.Dáme na noc do chladničky poriadne stuhnúť a podávame na tanieri poliate zvyšným malinovým pyré.

Diskusia k receptu

jamarlen
krásny, a dokonca bezlepkový, v ceste iba olej mandľový, bežíme kúpiť maliny, nech je do zajtra vychladený, aj nám už tečú slinky.....
cica2
vyzerá úžasne, musí mať výbornú chuť :-)
marcy
mám rada severský dizajn,teraz i chute :)
marijanka712
no a teraz viem ako využijem moje mrazené malino pyre , ktoré som si pripravila do mrazničky v lete myslela som si že si budem pochutnáť na nom cez zimu , ale takto ho využijem užitočnejšie krásný a nápaditý zákusok-torta pripravím manželovi na menininy . dík za rp...dúfam že ked použijem do cesta orechy a nie mandle tak to na kvalite neuberie???
ola111
Výborný,svieži koláčik,popozerám po malinách...
evanaaa
Ozaj dobre vypadá koláčik s malinovou penou. Tie žĺtka sa šľahajú nad parou bez cukru, len samotné? A potom ich pridáme k šľahačke už vychladnuté? Ak to spresníš, bude to super, dík.
jamarlen
koláčik sa nám podaril, no keďže sme zabudli odložiť pyré na polevu, vylepšili sme to sekanými karamelovými lieskovcami, fantasticky chrumkali.... cestíčko bolo lahodné, nabudúce skúsime aj lieskovcové...
krém splnil, ak nepredstihol, naše očakávania....
sestricka126
@marienka44 tak tato davka je na korpus ca 28cm :)
@marijanka712 nemusia byt len mandle...original je z lieskovych orieskov :)
@evanaaa bez cukru len samotne :) a potom vychladnute pridat do slahacky zamiesat...mne sa z vajicok vytvorili 3velke hrudky a tie som supla do tej slahacky a krasne som to vymiesala :)
@jamarlen no super ze sa podaril :)
jarca
@sestri čka126 totrička vyzerá užasne a mala by som záujem ju
pripraviť, len by ma zaujímalo aké balenia sú tej želatíny, nyslím
aká je gramáž, vďaka za upresnenie.
sestricka126
@jarca neviem presne ako je balenie na SVK kedze zijem v Norsku a robila som to z norskych produktov ale ja som tam dala aj klasicku zelatinu lebo ta platkova sa mi v pene nejak scvrkla teda boli z nej hrudky tak sa da aj z klasickej zelatiny a to je asi 10g balenie od Dr.Oetkera :)
olibabka
Práve som dokončila tento koláčik,rsp tortu. Recept je ozaj dobrý,dokonca nieje ani taký prácny ako sa zdá,ale,myslím si,že tá časť so žĺtkami je úplne zbytočná!? Samotnému koláčiku nijako nepomôže,je to práca,čas aj špinavý riad navyše. Radšej z tých žĺtkov urobiť šišky,alebo nejakú inú dobrotku... Inak recept chválim!!!:-P. Vyskúšajte!:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia