Mandľovo-jablkový koláč

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 20. septembra 2014
Mandľovo-jablkový koláč
Foto: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
80 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g (alebo margarín)
200 g
štipka
2 bal
3 ks
350 g
2 čl
2 PL
125 ml
Na náplň:
100 g
100 g
1 PL
3 PL
štipka
Na obloženie:
8 ks




Postup

  1. 1

    Na cesto vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, soľou a vanilínovým cukrom do peny. Postupne pridávame vajcia, múku zmiešanú s kypriacim práškom, strúhanku a mlieko. Všetko dobre premiešame. Jednou tretinou cesta vyplníme dno vymazanej a strúhankou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm).

  2. 2

    Na náplň zmiešame všetky suroviny v miske a dobre premiešame. Jablká ošúpeme a jadrovníky vykrojíme nožom tak, aby jablka zostali celé. Vzniknuté otvory vyplníme mandľovou náplňou. A naplnené jablká nanesieme do formy na cesto.

  3. 3

    Jablká rozložíme na cesto vo forme. Zvyšok plnky vmiešame do zvyšného cesta. Ktoré nalejem na jablká. Povrch zarovnáme pomocou stierky. Formu vložíme do rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180°C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C (predhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 2-3 (predhriata)<br /><br /> Čas pečenia: asi 80 minút

  4. 4

    Koláč necháme vychladnúť a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

elena
Nerozumiem tomu, ako ostrúhame jablká. Necháme ich ako polovičky a tak ich dáme na cesto? Tu by bolo naozaj vhodné to vyfotiť, aby sme aj my menej chápaví pochopili.
marienka44
@Elena ,aj ja som bola zaskočená, ako je to myslene s tymi jablkami. Asi jablka postruhame znamená ošúpeme od vtchnej supky a polovicky "holych" jablk naplnime. :-)
Dr.Oetker
Dobry den damy, dakujeme velmi pekne za upozornenie, ste pozorne. Mate pravdu, v navode, v bode cislo 2 je nezrozumitelne a teda nespravne uvedeny postup. Urcite navod opravime podla odporucania skusobnej kuchyne Dr.Oetker. (Na náplň zmiešame všetky suroviny v miske a dobre premiešame. Jablká ošúpeme a jadrovníky vykrojíme nožom tak, aby jablka zostali celé. Vzniknuté otvory vyplníme mandľovou náplňou. A naplnené jablká nanesieme do formy na cesto). Este raz dakujeme a prajeme uspesne pecenie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia