Mandľové sucháriky - Lenka

cupcake - bez fotkycupcake, 24. mája 2011

Tento recept mam od manzelovej tety Leny a ta ho vraj dostala od kamaratky Lubky. Je to stary recept, takze povod neznamy. Rada ho Zobraziť celý popisTento recept mam od manzelovej tety Leny a ta ho vraj dostala od kamaratky Lubky. Je to stary recept, takze povod neznamy. Rada ho robim, lebo pri peceni mi pozostavaju bielka a tak ich vyuzijem aspon takto. Vsetkym velmi chutia aj tuna. Tak hadam sa Vam recept zide.

15-20 minút
na 150C °C

Suroviny

z 10 vajec
300 g
300 g
300 g nesupane, cele




Postup

  1. 1

    Pripravim si plech s rozmerom cca 30x20 cm a hlbokym tak 5-6 cm- vymastit a vysypat mukou. Vyslaham bielka s cukrom do tuheho snehi, rychlo to ide v mixery. Potom prisypem cele mandle a zlahka premiesam. Prisypem muku po lyziciach, premiesavam velmi zlahka, aby sa to spojilo, zostane to hustejsie. Vylejem do pripraveneho plechu, zarovnam a dam piect do predhriatej trubu a 150 C / 350 F/. Prvych 10 min. trubu neotvaram. Peciem do zlatohneda, skusam , ci je hotove sparatkom, ak vyjde ciste je hotove. Vyberiem a necham vychladit.

  2. 2

    Pripravim si plechy, netreba vymastit, ani vysypat. Ide to rychlejsie, ak ich je viac. Vychladnute cesto vyberiem na dosku a prerezem na 3 pasy

  3. 3

    .Kazdy extra pokrajam na tenke platky, ktore ukladam na plech vedla seba/ davam 3 pasy/ a znovu ich dam do truby zapiect krasne do zlatohneda. Vyberiem z truby a necham vychladnut, ulozim do krabice, ,aby nezvlhli a zostali chrunkave. Krasne je vidno poprekrajovane mandle, su chrumkave, nie sladke a je ich vela. Dobru chut!

Diskusia k receptu

marianne69
...skusim z polovicnej davky ako sa vydaria...taketo som este neskusala,ale vyzeraju dobre,od mandli mozem vsetko:-)len sa este opytam,tie rozrezane 3 pasy este pokrajas na kocky a tie das potom este raz zapiect?na kolko zhruba ?5-10min?
palokuchki
Ja robievam tieto suchariky z piatich bielkov a peciem ich vo forme na srnci chrbat, su vyborne.
3sandra3
nepoznám tieto sucháriky ...takže musím vyskúšať, aby som sa s nimi zoznámila
gabikab
tieto sucháriky nesmú chýbať na žiadnej našej oslave, sú naozaj výborné, ale tiež pečené vo forme na srnčí chrbát
evanaaa
Sú to bielkové sucháriky ( mandlové), Marianne, nie na kocky, ale na tenúčke plátky, asi 2-3 mm, najlepšie tak ako píše aj Palokuchki, v srnč. chrbáte alebo vo vaničke, ak je menšie množstvo, alebo ak viac, tak potom ako to robí Cupcake.
babinka
mne k tomu chyba foto, aby som mala predstavu :(... ale @cupcake , dobre si uviedla piect pri 150 C = 350 F? ja mam tabulku prepoctovu a 350 F je 180 C..
marta3004
ja tiež pečiem vo forme srnčí chrbát,a niekedy namiesto mandlí dávam orechy-sú tiež fantastické,ešte do cesta dávam trošku prášku do pečiva-/medzi prsty/
dada1010
my ich tiež robíme každé Vianoce, @babinka pozri si sucháre čo dala tatranka aj diabambulka majú tam aj fotorecept
cupcake
Prepacte , ze nereagujem tak rychlo na otazky, ale 7 hod. rozdiel je tomu pricina. Ja tu peciem vsetko na 350 F a je to v poriadku. Ak vydrzia, najlepsie je dat do krabice papierovej, ztahuje vlhkost, zostanu potom chrumkave. Ale pravdu povediac, zmiznu strasne rychlo. Samozrejme, piect mozes v hocicom, vo forme srnci chbat som neskusala, lebo vzdy tych bielok mam hodne. Ano, rozrezem cesto na 3 pasy a potom tie pasy rezem na tenke platky, ktore dam na plech a susim- mozno 5-10 min, treba ich pozerat. Maju byt pekne zlatozlte. A ak su niektore aj tmavsie nevadi, su chrumkavejsie. Zavisi aj od toho, ako tenko ich nakrajas.
evulines
Poznám tento recept, ja dávam cesto do srnčieho chrbáta, po upečení vyklopím a vychladnuté krájam a dám na plech sušit. Velmi dobré sucháriky.
marienka44
@Cupcake ,kedze nie je obrazok, predstavujem si to takto: tie suchariky maju rozmer, aky je vysoky plech a ako vysoko cesto narastlo. V tom srncom chrbate mam aj ja recept. V minulosti sa mi nepodaril, tak ho nerobim. Ma sa to po upeceni zabalit do alobalu, aby po vychladnuti zvlhol a lahsie sa tenko kolacik krajal s ostrym nozom.
Kde sa nachadzas, ked pises°F?
cupcake
Presne ako si napisala, rozmer je taky, aky plech pouzijes. Cesto upecies a nezabalujes, nechas ho vychladnut v plechu. Potom ho len prekrojim po dlzke plechu na 3 pasy/ moje konecne suchariky su tak asi 10 cm siroke. Tie potom krajam hned, ako cesto vychladne a susim na plechu.
Ja byvam v USA, takze tuna sa vsetko uvadza v F. Preto si recepty musim najprv vyskusat. Ale uz som si zvykla.
rea1
aha, ved to su "suchare od magdinej mamy", ako ich mam napisane. :-) okrem mandli do nich davam aj pistacie, robia tam pekne zelene oči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia