Mandľové rožky/košíčky s karamelovým krémom (vegan)
Autor receptu: veganvidya
Sladkosti z našej vegánskej svadby V. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia -
rožky/košíčky: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilové a Jiřiny Borkovej; krém tu: http://fazulky.blogspot.sk/2013/02/vianocne-karamelove-kosicky.html. Možno plniť aj inými druhmi krému - čokoládovým, kávovým, vanilkovým alebo ovocným. Ospravedlňujem sa za kvalitu foto - pred a po svadbe boli fofry :-))).
25 ks porcií |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Zmiešame všetky suroviny na rožky/košíčky a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu v chlade odpočívať. Cestom naplníme vymastené (nie múkou vysypané) formičky a pečieme asi 10 min pri 200 C alebo v závislosti od rúry. Necháme trochu vychladnúť a potom vyklopíme.
- Pripravíme si krém: cukor upálime na karamel. Odstavíme a pomaly vmiešame rastlinnú smotanu. Znovu krátko povaríme (2 min.). Necháme vychladnúť. Z rastlinného mlieka a škrobu uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Vychladnutý puding, karamel a tuk - všetko rovnakej teploty - spolu vyšľaháme. Vychladnuté košíčky/rožky ozdobíme vrecúškom so zdobiacou špičkou. Necháme stuhnúť v chladničke - môžeme prípadne ešte dozdobiť vegánskou čokoládou.