Mandľové pagáčiky k vínu
Autor receptu: likalu
Už je síce po Silvestri, ale ide fašiangové a plesové obdobie, tak si myslím že tieto pagáčiky sa hodia. U nás sú veľmi na odbyt.
Postup
- 250 gr hladkej múky + kyselá smotana + soľ, spracujeme na cesto a vyvalkáme na cca 1 až 1.1/2 cm.
- 50 gr hladkej múky + 250 gr Palmarín spracujeme na kompaktnú hrudku, ktorú rozotrieme na vyvaľkané cesto. Cesto poskladáme a vyvalkáme. To opakujeme 3x.
- Nakoniec cesto rozvalkáme na 1 až 1,1/2 cm a vykrajujeme pagáčiky o priemeru 3 až 4 cm. Môžeme aj štvorčeky, alebo iné tvary.
Každý pagáčik potrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme mandľou, poukladáme na papierom vystlaný plech a upečieme pri 180 až 200°C, kým nebudú pekné ružovo hnedé