Mandarínková torta

bananalover - fotkabananalover, 29. júna 2014

Mama mala meniny, a keďže vonku je teplo, nechcela som nič ťažké, tak som našla túto ľahkú mandarínkovú tortu, ktorá nielen vyzerá dobre, ale Zobraziť celý popisMama mala meniny, a keďže vonku je teplo, nechcela som nič ťažké, tak som našla túto ľahkú mandarínkovú tortu, ktorá nielen vyzerá dobre, ale aj tak chutí :)

15
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
120 g
3 ks
150 g
1 balíček
1/2 balíčka
Náplň:
375 g
2 balíčky
Krém:
250 g
375 ml
2 PL
1,5 balíček




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, práškový cukor a vajcia elektrickým ručným šľahačom do peny. Múku zmiešame so Zlatým klasom a kypriacim práškom do pečiva a preosejeme do vyšľahanej hmoty. Všetko dôkladne premiešame.

  2. 2

    Pripravené cesto vlejeme do tortovej formy, (ja som dala s priemerom 21 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme do roviny. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170-180 °C, cca 35 minút.

  3. 3

    Po upečení stiahneme z korpusu papier na pečenie a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí korpus dvakrát prerežeme. Vrchnú časť korpusu najemno rozdrobíme, spodnú časť korpusu vložíme do tortovej formy.

  4. 4

    Na náplň si pripravíme tortové želé podľa návodu na obale, použijeme šťavu z kompótu (ja som toľko nemala, tak som doplnila aj vodou). Do teplého želé primiešame 3/4 mandaríniek a zmes nalejeme na korpus vo forme. Prikryjeme druhým plátom korpusu a opatrne pritlačíme. Tortu dáme na cca hodinu do chladničky stuhnúť.

  5. 5

    Na krém si v nádobe dôkladne vyšľaháme smotanu so smetafixom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom a opatrne primiešame tvaroh. Potom do krému primiešame polovicu rozdrobeného korpusu. Krém rovnomerne natrieme na tortu.

  6. 6

    Na vrch torty dáme zvyšnú časť rozdrobeného korpusu a ozdobíme zvyšnými mandarínkami.

    Mandarínková torta - obrázok 6

Diskusia k receptu

stacy77777
tvarohová so šťavnatými mandarínkami, to môže byť len a len dobré,šikovná si
radost
láka..ochutnať volá..verím že dobrá bola..:-)
hubarka35
zaujímavé to želé-naspodku.....s mandoškmi určite moc dobrá....chystám sa mandarínky aj zavariť pár pohárkov....budú na tortičku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia