Mamkine pečeňové knedlíčky

brituska - bez fotkybrituska, 3. apríla 2010
Mamkine pečeňové knedlíčky
Foto: brituska

Recept som si vypýtala od mamky. Tieto knedlíčky dávam do slepačej, alebo hovädzej polievky.

12
porcií
15 minút
príprava
3-5 minút
na 100 °C

Suroviny

250  g
3 - 4  ks
150  g
1  káv.lyžička
2 - 3  strúčiky
3 - 4  streblá
 trocha
100  ml




Postup

  1. 1

    Kuracie pečienky pomeliem najemno, dám do misky a pridám olej, vajcia, vegetu, prelisovaný cesnak a nastrúham muškátový oriešok. Poriadne premiešam a zahusťím strúhankou na nie moc tuhú kašu, skôr redšiu. Nechám chvíľku odstáť, ona ešte zhustne. Ak je riedka, prisypem ešte strúhanku. Z hrnca odoberiem polievky a dám zovrieť. Pripravenú hmotu na knedlíčky preložím po častiach na tanier a veľkou lyžicou do vriacej polievky hádžem knedlíčky. Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku ich povarím a sítkom vyberiem do hrnca s čistou polievkou. Pri poslednej várke nechám pár knedlíčkov v tom hrnci, kde sa obvárali a tú zjeme ako prvú. Máme ich radi také veľké, ako nás to mamka naučila jesť.

Diskusia k receptu

evusik
u nás sa pečeňové halušky robili vždy z hovädzej pečienky, neviem prečo? ja teraz robievam podľa toho čo doma mám. Tie tvoje vyzerajú super, aj u nás musia byť veľké nech je do čoho zahryznúť.
bambulka51
Ja som sa zese naučila od susedy,z pečeňovej paštéky.Sú s krupicou petrželovou vňaťkou a trošku s práškom do pečiva.Raz za čas neuškodia.
jerica
Celkom ako od mojej mamky, ja ich robím aj varím úplne tak isto, sú super také ako sú v tvojom recepte,chutné,ľahučké , žiadne broky.
SUPER!!
honestka
Aj polievka vyzera mnamky! robievam tieto knedlicky tiez a tunajsi ludia, ktori o pecienke nechcu ani pocut si pytaju duplu, pokial nepoviem z coho su urobene...
ked prezredim, su prekvapeni nesmierne ako dobre to chuti.
Zajtra varime tiez.
2010
Tak isto prilozene dakujem...
jerica
Tie dubáčiky , to sa v nich kúpeš?! Alebo či čo. Nemajú chybu, hríby môžem na aký koľvek spôsob´´´´ :-)) ,
nepomýlila som sa , tvoje knedlíky sú super.
brituska
jerica nie to ak je sezona tak možeš v partii s čistinkou na jeden raz nazbierat tolko a máš pokoj na celý rok.
braxi
dnes som robila knedličky do kuracej polievky...zožala som veľký úspech, ďakujem
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
nikdy som ich nerobila. Napíšte prosím kedy sa dávajú do polievky a koľko sa varia.
kukulienka71
Dnes som ich zavárala do nedeľňajšej polievky,už sto rokov som také výborné nejedla,manžel tiež chválil,že jedol také naposledy na nejakej svadbe:-)vegetu nepoužívam a miesto mušk.orieška som dala majoránku,mne pasuje k pečeni viac.ĎAKUJEM

havino
aj ja ich presne takto robievam, ale majoránku dávam, tiež mi viac sedí k pečeni, pekný recept
stasi
Kuraciu pečienku som vymenila za bravčovú, robila som z menšieho množstva a neboli to guľky, ale halušky. Ale to nie je dôležité. Dôležité je, že podľa toho receptu sa dajú uvariť výborné pečeňové "knedličky", ktoré sa v ústach rozplývajú.
lotor
Robim podla tohto receptu, davam ale viac pecienky, cesnaku a petrzlenu. Struhanky co najmenej, ono fakt ta zmes postanim zhustne. Ja to nahadzem vsetko do mixeru, nic nekrajam rucne, ani petrzlen, potom to rozmixovane prelejem do misy kde postupne za miesania dosypam struhanku. Po odstani varim v bujone, ono je treba dost toho bujonu lebo knedlicky sa “napiju”, ak by som dal vyvar, neostalo by na polievku 😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia