Mamkina veľkonočná plnka

nympha11Nympha11, 29 ročná žena, Košice, recept pridala: 30. marca 2010 15:00Ďalšie jej recepty

takto sa naučila piecť plnku moja mama a tak ju pečiem aj ja

Suroviny

60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Aspoň týždeň pred pečením si pripravíme sendvič- nakrájame ho na kocky necháme vysušiť. Večer pred pečením k sendviču pridáme vajcia- na 1 sendvič 20-25 vajec. Záleží od sendviču a vajec, pridávame opatrne, aby nebola zmes príliš ,,mokrá,, radšej pridáme menej a potom na druhý deň ešte pridáme zvyšné. Ak sa nám zdá zmes príliš tekutá, môžeme ju zahustiť strúhankou.

2

V deň pečenia pridáme ostatné suroviny: cibuľu, nakrájanú nadrobno a opraženú do zlatista ,nakrájané údené mäsko (alebo domácu šunku-pozor na slanosť) ktoré sme uvarili- vývar si odložíme, soľ, korenie, petržlenovú vňať, droždie rozmiešané vo vývare z údeného. Zmes necháme aspoň 2 hodiny postáť, aby nám trocha nakysla.

3

Plech si vytrieme olejom, posypeme strúhankou a keď tam dáme zmes, ešte aj vrch mierne posypeme strúhankou, aby nám vznikla chutná, chrumkavá kôrka. Pečieme pri 180°C, keď zhnedne kôrka, otestujeme špajlou alebo ihlicou, či je prepečená plnka a vyberieme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • gittka, 30. marca 2010 o 15:37
    ešte nikdy som nejedla plnku,do ktorej idú kvasnice.tak určite skúsim.
    stačil by ten sendvič sušit len 4 dni?


  • milina, 30. marca 2010 o 15:47
    Mne a zdá , že tam ide strašne veľa vajec , ale ináč zaujímavý recept.


  • evanaaa, 30. marca 2010 o 17:20
    To je rozpis pre celu rozvetvenu rodinu.Receptov na velkonočnu plnku je vela,základ je všaqk rovnaký,len pridané pochutiny sa menia.Tých vajec tam tiež nemusí byť toľko.A čo sa týka tej kysnutej plnky,može byť pred pár dnami som jeden taký recept čítala,musím ho pohľadať.


  • js9mxd, 31. marca 2010 o 18:27
    Ja robím bez kvasnic ale s domácou klobásou a slaninkou. Vajcia dávam jedno vajce na jedno pečivo.


  • jezibabka1, 31. marca 2010 o 22:25
    ja robím tiež s droždím, pridám potom aj svoj recept


  • 1956, 1. apríla 2010 o 13:56
    Ja robím tiež bez kvasníc,na každý rožok 1 vajíčko, údené mäsko,môže byť domáca klobáska, oravská slaninka a veľa petržlenovej vňate. Keď nemám pridávamdomácumajoránku rozdrvenú medzi prstami.Prikryté dám piecť,pred dopečením odkryjem, aby to dostalo chrumkavú kôrku.


  • nympha11, 2. apríla 2010 o 10:11
    práve tým je ten recept iný, že tam ide toľko vajec, tá plnka je potom úplne iná, ako zvyčajné. Mne pravdupovediac iné ani nechutia, ale ono je to mamkina kuchyňa :) komu by chutilo niečo iné, než na čo je zvyknutý. Raz som ju piekla bez kvasníc, bola chutná, len mi tak nenarástla. Keď v sobotu napečiem, priložím aj foto.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist