Mamine plnené kurča fotorecept

marianne - fotkamarianne, 24. novembra 2012
Mamine plnené kurča (fotorecept)
Foto: marianne

Nič svetoborné, najednoduchší spôsob prípravy, vybavuje sa mi z detstva. Plnku som mala najradšej takú fajne pripečenú dochrumkava. Radšej ako kurča:-D A kyslá uhorka Zobraziť celý popisNič svetoborné, najednoduchší spôsob prípravy, vybavuje sa mi z detstva. Plnku som mala najradšej takú fajne pripečenú dochrumkava. Radšej ako kurča:-D A kyslá uhorka k nemu. Sú recepty, ktoré dávam len kôli dcére, nech ich má pokope, až ju jedného dňa osvieti a začne kuchtiť, ale nie, krivdím jej, keď ju dotlačí, vie sa o seba postarať dievča, aj s varechou v ruke, len je veľmi busy,nemá kedy.. to mi vždy povie:-)..

15 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 ks (väčšie)
6 ks (z predošlého dňa nakrájané)
0,5 - 1 l
1 ks (väčšia)
1 PL
3 strúčiky
veeeľa (čerstvá)
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 (na vymastenie pekáča)
100 - 150 g (prerastená)




Postup

  1. 1

    Na 1PL masti opražíme cibuľu na kocky pokrájanú spolu s nakrájanou slaninkou. Ak máte doma v chladničke nejakú klobásku, môžete prišupnúť. Ale my radšej len slaninu. Túto fázu som zabudla odfotiť.

  2. 2

    Rohlíky nakrájame na hrubšie kolieska, zalejeme mliekom, necháme nasiaknúť asi 15 - 20 minút.

    Mamine plnené kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Trošku rohlíky z ľahka vytlačíme a pridáme: celé vajíčka, veeeeľa petržlenovej vňate, soľ, mleté čierné korenie, orestovanú cibuľlu so slaninou, pretlačený cesnak. A premiešame.

    Mamine plnené kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnkou napcháme kurááátko, ktoré ihlicou od ražniči prepichneme tak, aby nám plnka nevytiekla. Zistila som, že som malý pekáč dala...

    Mamine plnené kurča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do väčšieho pekáča vymasteného masťou, uložíme naplnené kurča, ešte ho po vrchu posolíme, pokoreníme, opaprikujeme, orascujeme,... vedľa neho rozložíme zvyšok plnky a dáme zakryté alobalom piecť do rúry. 15 min pred upečením, dopekáme bez alobalu do chrumkava.

    Mamine plnené kurča (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené..

    Mamine plnené kurča (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

cistinka
Mali sme dnes rovnaký obed :-) Tiež ma dcéra vyhecovala...ona kura doma nepečie, lebo jej manžel ho nevie jesť keď sú tam kosti :-))) Tak sme si pochutili aj bez neho...Niet nad staré dobré mamine recepty!
marianne
:-DDD telepatia..veru @cistinka niekedy je takato klasika na nezaplatenie,hlavne v zimnom obdobi sa k nej uchylujem casto..dcera dnes narodeninovala,tak som jej ho robila na zelanie..:-)
afataga
tak toto som nejedla asi sto rokov :-) veru by som si dala pre mna je to skor babkine kurca, ona to robievala ked sme prisli ku nej a tiez kysla uhorka a zemiakova kasa, ale tu ja nemusim, babka do tej plnky davala aj pecienky z kurcata, mama to nerobila, lebo otec nemal rad plnku a ja to nerobim, lebo moj muz tiez neje maso, ak su v nom kosti :-) takze ja kupujem len prsia a stehna vykostene alebo vykostim ja, nabuduce pridem k tebe na obed :-)))
marianne
@afataga kludne prid,nemas to daleko:-) a ja mam najradsej tie kosti,obhryzam ich za celu rodinu:-))) prsia su mi suche, to najradsej muz a dcera stehna...ja mam najradsej kridla,pecienku tam nedavam,lebo ma z nej pali zaha aj zo strukovin,ale inak ju mam velmi rada...
afataga
dakujem za pozvanie, neboj sa, nepridem :-) mne sa to ale viac paci bez pecienky, kuraciu nemam moc rada, s tou slaninou to vyzera byt lepsie, ale klobasu by som nedavala, pecene prsia su suche, to mas pravdu, ja ich ale nepeciem, robim z nich cinu alebo vselijake variacie vo woku, vzdy ich den vopred nakrajam a dam marinovat, potom su dobrucke, kosti nejako nevyhladavam ale nevadia mi, kazdy sme nejaki, co uz narobime? :-)
marianne
a coby som sa bala,strach a panaze som nikdy nemala,to hovorila moja kolegyna:-))
evusik
áno, toto je klasika, ale taká dobrá :-) aj u nás sa takto robievalo kura a stále aj robí... a plnka musí ísť aj zvlášť na plech aby bola chrumkavá :-)
slawi
To co je s tymi chlapmi ani ten moj nechce kura lebo su tam kosti.
Zajtra ho budeme mat ale tak ci tak a muzicek dostane len prsicka na tanier. Kuriatko sa uz marinuje.
tiginko
mňam...plnku robím podobne, len prihodím trochu najemno pokrájanej kuracej pečene. Plnky robievam viac a dávam ju piecť spolu s kuraťom v strúhankou vysypanej bábovkovej forme. Dokonca mi už doma povedali, že nech ju ani nepchám do kuraťa, že im viac chutí tá "bábovková". A je aj efektnejšia na tanieri :-)
marianne
dakujem vam za komentariky:-)@tiginko a vies,ze dobry napad s babovkovou formou,aj v srncom chrbate by to mohlo byt dobre..len my mame plnku v pekaci radi preto,lebo vyborne nasaje do seba aj stavu z kurcata,ked su pecene spolu...ale v tej babovkovej forme to krajsie vyzera...
elena
Neviem, čo je to dnes za móres, nejesť mäso, ak sú tam kosti. Takýchto ľudí by som vysadila na nehostinný ostrov a nechala živiť sa holými rukami. Môj syn sa tomu tiež vyhýba, ale oni chudáci moderní nevedia, čo je to oblízať si prsty od šťavičky. V dobrej reštaurácii vám pri takejto konzumácia ponúknu mištičku s teplou vodou s citrónovou šťavou na opláchnutie prstov.
jozka2
no ti vasi chlapy urcite nie su slovaci,moj muz nevie pochopit ako ja ojedam hlavne bravcove rezne ja som ochotna vymenit prostriedok masa za ten kusok masa pri kosti,ale asi som ho nakazila lebo zistil,ze masko pri kosti je najchutnejsie a tak prestal so mnou obchodovovat,ziadna vymena sa nedeje.
jozka2
ja zase peciem vo forme na sladke chlebiky.
margaretka28
Stará dobrá klasika, to nikdy nesklame, ja dávam do plnky kuraciu pečienku a potom ju varím vo vrecku na tlačenku, ostatné tak ako ty.:-)
marianne
dakujem vam pekne za vsetky komentariky:-) @margaretka plnku nabuduce skusim piest v srncom chrbate,dobre sa to kraja,dakujem za komentarik
kecemis
Kedze toto sme nemali asi 106 rokov, spravil som a velmi sme si pochutili. Dokonca aj mladeznici boli velmi ale ze skutocne velmi spokojny. A uz sa pytaju kedy si dame zas repete. Vdaka, velka vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia