Mamin vajíčkový šalát

monsherry - fotkamonsherry, 18. novembra 2011

Dalsí recept od mojej maminky ale uz trosku prisposobeny mojim predstavám.

6
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Salát:
4-5 ks varené
4-5 ks uvarené
3 ks
1 mensia ks nasekaná
 podla potreby
Nálev:
domáca majonéza:
2 dcl
 stipka
 stipka
1 pol.lyz.
1 caj.lyz
1 caj.lyz




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky ocistíme a nakrájame na mensie kocky,takisto aj vajcia.Uhorku a cibulu nakrájame na úplne drobné kocky.Zlahka zmiesame a pridáme domácu majonézu.

  2. 2

    Je vela receptov ale ja robievam majonézu takto: Do hlbsej nádoby dám 1 celé surové vajco,stipku soli,stipku cierneho korenia,cajovu lyzicku kryst.cukru,2dcl oleja.polievkovú lyzicu horcice a cajovú lyzicku citrónovej stavy.Toto vsetko dobre zmixujem ponornym mixérom asi 2 minúty. Do hotovej majonézi dám stavu zo sterilizovanej uhorky aby nalev bol redsí,pretoze samotná majonéza je dost hustá.

  3. 3

    Nálev zmiesam zo vsetkymi surovinami a este trosku prisolím a okorením aby bol chutny salát. Ps. komu robí cibula problém so zdravím nech ju vynechá,aj tak sám salát o sebe je dost syty a tazky na trávenie.

Diskusia k receptu

merylas
Do vajíčkového salátu přidávám taky vařené brambory. Jen se přiznám, že majonézu kupuju.
evanaaa
Aj v tomto sú varené zemiaky. Podobne robím aj sviatočný šalát ku kaprovi, len pridám mrkvu, hrášok, cibuľku. Dobrá majonéza je aj: do mixéra si dáme žĺtky, podľa toho, koľko maj. chceme, stačia aj dva, tri a asi minútu mixujeme. Potom pridáme štipku soli, č. korenia, cukru a lyžicu horčicde a za pomalého pridávania asi 2 dcl oleja, mixujeme do husta. Je vlastne podobná tej tvojej, len nedávam celé vajce, ale robila som aj tak. Vpostupe si zabudla prilievať olej, ale to je jasné, ináč by nebola majonéza.
ivkagal
...aj ja robím taky vajičkový šalát,len majonezu kupujem,inak je ozaj veľmi chutný:)ň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia