Mamin krémeš

betka33 - fotkabetka33, 10. mája 2013
Mamin krémeš
Foto: betka33

Od malička si pamätám ako mamina pri nejakej lepšej príležitosti robievala krémeš,nie často ale vždy rovnako chutný. Nebola nútená ho sama urobiť, až kým Zobraziť celý popisOd malička si pamätám ako mamina pri nejakej lepšej príležitosti robievala krémeš,nie často ale vždy rovnako chutný. Nebola nútená ho sama urobiť, až kým sme sa neosťahovali. Mne to prišlo nejako náročné a z rešpektu som si myslela, že ho nezvládnem, ale vôbec to nie je náročný zákusok , zvládne to každý. Tak aby ste nabrali odvahu , tí čo po prvý krát idete do toho , niet sa čoho obávať.Sranda je, že nemci pečú veľa a dobre , ale tu kde žijem ho nepoznali.Zabodovala som s maminym kremešom.

24
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

2 tenké pláty
100 g
1  l
2  ks
1/2 ks
200 g
3
3




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozvaľkáme na veľkosť obráteného plechu , aj ho potom na rub plechu dáme a pečieme v rúre na 170 stupňov 25 min.Ja som mala veľký plech , ale každý prispôsobte veľkosti svojho tak treba to cesto rozvaľkať.

  2. 2

    V mlieku studenom odliatom ( 2 dcl) si rozmiešame puding s cukrom, a zvyšok mlieka dáme do hrnca. Vyšľaháme si sneh z bielkov.Žĺtka si prilejeme do mierne zohriateho mlieka za stáleho miešania. Keď mlieko začína byť horúce tak puding za stáleho miešania prilievame a pridáme aj vanilkové cukry.Nakoniec pridáme sneh z bielkov, jemne zamiešavame.

  3. 3

    Keď zhustne až sa skoro nedá miešať , odstavíme ho, a môžeme maslo rozmixované s cukrom pridať za stáleho miešania do pudingu, ja som to robila mixérom.Na spodný plát rozotrieme plnku a na vrchný plát si pekne pokrájame na kocky.

  4. 4

    Nakoniec ukládáme na plnku rozkrojený plát a dáme do chladu stuhnúť na pár hodín. Nakoniec krájame , aby sa prekrojili úplne tie kocky až do spodného plátu , a posypeme práškovým cukrom.Niekto má rád aj čokoládu, to by sa pred krájaním musel plát poliať horúcou čokoládou a potom teplým nožom nakrájať.Mne ani nestihol stuhnúť a musela som krájať.

Diskusia k receptu

stacy77777
máš ho veľmi pekný, kremeše má naozaj asi každý rád, u nás doma sa robia ešte aj so šľahačkovou druhou vrstvou
babkamt
Kto nemá rád krémeše ? Hádam každý ich má rád. Tvoje cesto sa krásne lístkuje. Robím podobný . Verím , že je vynikajúci .
radost
@betka33
gratulujem k odvahe pustiť sa upiecť spomienkovú maškrtu...a samozrejme chválim výsledok...
je ked pečiem krémeš z lístkového cesta-do plnky maslo nedávam-inak ju robím ako ty...cesto je mastné..stačí to...
ked robím kremeš z medových plátov-tam do plnky maslo dám..
ak chceš-skús odľahčiť plnku..
želám úspechy v kuchyni...:-)
mariamka
kremeska krasna, listkove cesto ake myslite? lebo za maminych cias nepametam ze by bolo mrazene alebo polotovar .. robilo sa pracne doma, normalne vidim tie bubliny :)
betka33
ano vari aj to domace cesto este spravim a pridam recept, aj bez masla to ide , mne to veru aj treba :) dakujem za podporu
betka33
medovnicek, ta tvoja torta, by som si asi netrufla nikdy, to teda musi byt pre teba len otazka casu, tak nech sa dari
violeta
Na oslavu bratových menín som spravila krémeše podla tvojho receptu, ale miesto masla som do plnky primiešala biely smotanový jogurt a dala som aj vrstvu z jednej šlahačky... Ďakujem za recept, každému velmi chutili...:-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@Betka33 ,
kremeš upečený, odskúšaný a výborný voňavý. Ukladám na ďalšie pečenie. Ďakujem za recept, ktorý vééééľmi chutil.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Mamin krémeš mal úspech. Bol veľmi dobrý, chutný a voňavý od vanilky.
Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia