Maľovaná roláda

abkul - fotkaabkul, 27. septembra 2012
Maľovaná roláda
Foto: abkul

Priznám sa, že rolády veľmi nepečiem, ale keď som dostala od kamarátky recept na Maľovanú roládu, hneď som ho vyskúšala, len som podľa chuti Zobraziť celý popisPriznám sa, že rolády veľmi nepečiem, ale keď som dostala od kamarátky recept na Maľovanú roládu, hneď som ho vyskúšala, len som podľa chuti zmenila plnku. S takouto technikou som sa stretla prvý krát, zdá sa mi to výnimočné a tak pridávam recept aj sem. Nie je to až také náročné, treba k tomu viac prípravy. Základ je plech, ktorý sa zmestí do mrazničky a papier vo veľkosti plechu, na ktorý si ceruzkou nakreslíme vybraný vzor. Keď máme toto pripravené, môžeme začať.

20
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cestíčko na maľovanie:
1 malé / alebo 1/2 veľk
2 PL
1 PL
3  zarovnanéPL
Cesto na roládu:
5 ks
120 g
80 g
Plnka:
3 dcl
1
2 PL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Vymiešame si suroviny na cestíčko a dáme ho do mikrot. sáčka, na ktorom v rožku urobíme malú dierku. Cesto má byť redšie, aby ľahko vytekalo zo sáčka. Na plech položíme predkreslený vzor a naň papier na pečenie. Cestíčkom striekame požadované tvary.Plech dáme na hodinu do mrazničky.

    Maľovaná roláda - obrázok 1
  2. 2

    Po hodine urobíme cesto na roládu. Bielky vyšľaháme s cukrom, po jednom pridáme žĺtka a nakoniec múku. Plech vyberieme z mrazničky a nalejeme na vzor pripravené cesto. Ak nám zostalo tmavé cestíčko, tak ho vystriekame len tak do prúžkov po ceste. Pečieme pri 180 stupňoch asi 7-10 minút. Necháme vychladnúť na plechu, nerolujeme. Pôjde to pekne aj za studena. Z vychladnutého cesta pomaly a opatrne stiahneme papier.

  3. 3

    Pripravíme plnku: Zlejeme šťavu z višní, doplníme ju vodou do 3dcl a so Zlatým klasom a cukrom uvaríme puding. Necháme vychladnúť na vlažno a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Hotovú plnku natrieme na upečené vychladnuté cesto, poukladáme vykôstkované višne .

    Maľovaná roláda - obrázok 3
  4. 4

    No a nakoniec najlepšie, pekne to zrolujeme do rolády a necháme poriadne vychladiť a nakrájame. Dobrú chuť!

    Maľovaná roláda - obrázok 4

Diskusia k receptu

mama3chlapov
máš ju nádhernú, ja som sa tiež na to namotala, ale plech sa mi do mrazničky nezmestí, takže čakám na mrazy a šup s ňou na balkón. Už sa na to teším.
alena45
mne prišla tento týždeň na mail takáto roláda, ale je krásna.
orchidea
Tvoja roláda je veľmi pekná a ako píšu "varecháčky" je ich na tejto stránke už viac, ale to vôbec nevadí a aj tvoja sem samozrejme patrí....:)
klaura
je veľmi pekná ... asi to skúsim tiež ... :)
martamm
Nádherná, ukladám a snáď skúsim, dúfam, že sa vydarí...
radulienka
Senzačné, už som to kdesi videla, ale nevedela som, ako sa to robí, toto musím vykúšať, vďaka za recept...
babav
Vdaka za vyborny recept... krasna rolada;-)
mia2404
krása , ja som to robila minulý týždeň ale na malovanie to csto bolo také husté že som ledva namalovala niečo:-), za pokus to stálo
jezibabka
táto sa mi páči najviac,zo všetkých tu uverejnených......naozaj krásna:-)
abkul
Díky Vám všetkým za pochvalu, poteší a ja som až teraz hľadala túto roládu na Vareche a našla som podľa Vašej "navigácie". Sú tiež vydarené.
abkul
mia2404- cesto na maľovanie musí byť tekuté napr. ako pri zdobení medovníčkov. Keď ho máš husté, pridaj lyžičkou napr. 1/4 alebo 1/2 vajíčka.
abkul
mama3chlapov: nemusíš čakať na mráz, stačí dať predkreslený vzor na tvrdý kartón a tak dať do mrazničky, samotný papier s nakresleným vzorom by som nedávala!
zuzkabluzka
je naozaj krasna....dnes som ju skusila upiect. Neviem, co som urobila zle, totiz, cela krasna dekoracia(bola naozaj pekna), sa mi prilepila na papier, niekde odolala, skratka katastrofa.
Kde som urobila chybu, kto mi poradi? papier som davala dole, ked uz bolo cesto skoro studene:)
abkul
zuzkabluzka:To mi je ľúto, že sa ti to nevydarilo, ja som sa snažila napísať recept čo najlepšie. Mala si to dosť dlho v mrazničke? Potom po vytiahnutí treba už mať nachystané cesto len to tam vyliať a hneď piecť.
Inak neviem, v čom by bola chyba.
abkul
No to je super, vydarila sa parádne.
veronikak
ja som pouzila 250 ml smotanu (staci ta mensia) a mrazene jahody, odtecenu stavu som uvarila na puding, ale pri rolovani sa mi roztrhla :-(. mala som privela plnky, aj na to si asi treba davat pozor...nejako som to zachranila, ale nie je taka krasna, ako tvoja ;-)
babav
@abkul ,namalovala som si cestickom srdiecka a tesila sa , ze prekvapim moje Valentinky , ale srdiecka mi po upeceni ostali pripecene na papieri .Kde sa stala chyba ? Mala som papier pred malovanim pomastit ?Snad som plech so srdieckami prilis dlho chladila ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia