Maľovana roláda s kokosovou plnkou a čerešňami

betka33 - fotkabetka33, 26. mája 2013
Maľovana roláda s kokosovou plnkou a čerešňami
Foto: betka33

Nedeľná a sviatočná maľovaná roláda je tu už viac krát , ale ja mám rada, keď je plnka tuhšia, a chutná, bez mlieka. V Zobraziť celý popisNedeľná a sviatočná maľovaná roláda je tu už viac krát , ale ja mám rada, keď je plnka tuhšia, a chutná, bez mlieka. V reze je potom pekná a dobre sa krája. Vzor na roláde je jednoduchý, určite sa dá krajší spraviť, skúsim ju inak na budúce.

60 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

5
80 g
120 g
1 ČL
2 PL
2 PL
30 g
2 PL
3 PL
1/2 l
1 bal.
70 g
1 pohár malý
1 ks
1 téglik




Postup

  1. 1

    Pripravíme si papier na pečenie , veľký ako plech. Cesto na maľovanie je jednoduché, alepotrebujete miesto v mrazničke také veľké ako je plech. Kto chce môže si predkresliť vzor, ja som len so sáčkom s odstrihnutým rožtekom improvizovala. Vajce si rožmiešame s práškovým cukrom a múkou a pridáme kakao. Ani hustá ani riedka hmota na kreslenie vznikne a potom sa dobre v sáčku vytláča na papier pečiaci. Maľovaný vzor dáme na 1 hod min. do mrazničky.

  2. 2

    Potom klasicky si pripravíme mandľový puding, ale z kokosového mlieka, s cukrom. Necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu si vmixujeme vyšľahanú šľahačku.

  3. 3

    Roláda je klasická- sneh z bielkov so štipkou soli vyšľaháme. Žĺtka s cukrom a olejom vyšľahané v miešame pomaly do snehu a múku s kypr. práškom .Dáme pečiaci papier na plech a piečieme na 160 st , 10 - 15 min. Vychladnutú nerolujeme! Ale ju dáme na vlhkú utierku a stiahneme opatrne papier. Otočíme, aby bola vzorom dole. Lekvár jahodový natrieme a potom plnku. Do stredu dáme rad čerešní. Zrolujeme v utierke a ešte ju dáme do alobalu, aby mala formu a dáme najlepšie cez noc do chladničky stuhnúť.

    Maľovana roláda s kokosovou plnkou a čerešňami - obrázok 3

Diskusia k receptu

manek380
Když jsem tohle viděl na netu poprvé, moc se mi to líbilo a chtěl jsem si to vyzkoušet. Stalo se, jen jsem roládu udělal místo sladké slanou. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia