Maľovaná nebeská torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 28. septembra 2016
Maľovaná nebeská torta
Foto: droetker

Komerčný recept

12
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
 štipka
150 g zmäknuté (alebo margarín)
100 g
4 ks
175 g
25 g
2 KL zarovnané
Na náplň:
500 ml
200 ml
100 ml
2 bal
200 ml
400 ml
1 bal
150 g prepasírovaný
Na ozdobenie:
200 ml
1 bal
1 bal
1 PL zarovnaná




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľaháme žĺtky (každý asi ½ minúty). Múku zmiešame so škrobom a kypriacim práškom a na najnižšom stupni vmiešame do zmesi. Vareškou zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme do tortovej formy s priemerom 26 cm vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 25 minút

  2. 2

    Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a opatrne stiahneme papier na pečenie. Pozdĺžne rozrežeme tak, aby spodný plát zostal hrubší ako vrchný plát. Spodný plát položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

  3. 3

    Na prípravu náplne v mise metličkou zmiešame cmar so sektom a sirupom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame metličkou do zmesi. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do zmesi.

  4. 4

    Na spodný korpus nanesieme 2/3 náplne. Na náplň lyžicou nanesieme džem a zľahka vmiešame tak, aby sme vytvorili mramorovanie. Prikryjeme vrchným plátom a nanesieme zvyšok náplne. Tortu odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.

  5. 5

    Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom dotuha. Polovicou šľahačky potrieme okraj torty. Džem prepasírujeme. Vložíme do mikroténového vrecka, odstrihneme rožtek a nastriekame na povrch torty. Zo zvyšnej šľahačky pomocou lyžičky vytvoríme na torte kopčeky. Do podávania odložíme do chladničky.

  6. 6

    <b>Tip: </b>Ak je džem príliš tuhý, zahrejeme ho v kastróliku s trochou vody. Namiesto sektu môžeme použiť perlivú vodu.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý recept. Neotřelý postup i suroviny. Krásná práce i foto - neškodilo by v reze.
kukulienka71
Úžasná je! rez by bol iste tiež krásny. Ukladám, ďakujem. Dr.Oetker si dáva záležať;-)
redakcia
@Haji (28.9.2016 11:50)

Bohužiaľ, ako nás informovala spoločnosť Dr.Oetker, fotku torty v reze nemajú k dispozícii.
haji
@Redakcia (29.9.2016 17:12)
Děkuji, milá @Redakcia za vaši ochotu splnit projevené přání. Příště už to u Otkerů vychytají. I tak mě těší, že se úroveň jejich receptů zlepšila.
kukulienka71
Torta je podľa oslávenca - manžela asi najlepšia, akú som kedy piekla, nepresladená, nemaslová, luxusná (vraj ani v obchode také krásne nie sú), takže sme doma maximálne spokojní, ďakujem pekne za recept.
Keďže mne sa niekedy želatínový stužovač zhrčkavie, použila som želatínu v plátkoch, dva a pol vrecka, plnka bola veľmi tekutá, nechala som ju hodinu stuhnúť v chlade, potom do nej primiešala šľahačku a tak naliala na korpus. Po pobyte v chlade cez noc plnka perfektne drží a dobre sa krája. Piekla som vo forme 24cm priemeru, zmestila sa úplne na vlas. Zdobenie nie je dokonalé, mala som problém nariediť džem tak, aby sa dal vytláčať cez dierku, ale potom sa aj rozlial, to ešte dotiahnem inokedy. Chuťovo naozaj veľmi dobrá, sekt urobí svoje. Malá plnku nejedla, len piškótu a šľahačku navrchu.


radost
@Kukulienka71 (29.1.2017 11:31)

..moja úcta..moja poklona...škoda,že nemám na ten posledný kúsok drona..už by bol u vás doma...:-)
1x haji
kukulienka71
@Radost (29.1.2017 11:37)

ty si majsterka slova a ešte k tomu vtipná, vždy sa poteším slovám od teba. Ďakujem a pekný zvyšok víkendu želám:-)
1x haji
haji
@Kukulienka71 (29.1.2017 11:31)
Ajajajaj, to nemá chybu na fotu a v ústech by to bylo komplet. Vidím, milá Kuku, že jsi dávala nejspíš nejen džem malinový, ale i samotné maliny. O to je lepší i krajší. Jsi šikulka!! Děkuji za obě fota, hlavně rez tortou, též sdílení k receptu. Krásný zbytek neděle přeji!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia