Nepečený malinový zákusok
Nepečený malinový zákusok

Malinový cheesecake

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 22. júla 2019. Komerčný recept.
12
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
2 PL
Plnka:
150 ml
1 bal.
500 g
1 bal.
5 PL
13 g
50 ml
Poleva:
100 g (čerstvé, zavárané alebo mrazené)
200 ml
7 g
1 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Podrvíme maslové sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Plnka: Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, vanilínový a práškový cukor a nakoniec zašľaháme v mlieku napučanú a roztopenú želatínu. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu. Môžeme miestami nahádzať čerstvé maliny. V chladničke necháme stuhnúť cca 2 hodiny.

  3. 3

    Polevu pripravíme z rozmixovaných malín (čerstvých alebo mrazených) ku ktorým prilejeme 150 ml vody a cukor. Želatínu necháme napučať v 50 ml vody na asi 5 minút. Potom ju zahrejeme do rozpustenia kryštálikov a primiešame k malinovej šťave. Vylejeme na stuhnutý cheesecake a opäť dáme do chladničky, ideálne do nasledujúceho dňa. Nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia