Malinová torta s parížskym krémom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 19. mája 2016
Malinová torta s parížskym krémom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Tortu som robil kolegovi na narodky a keďže sa jemu a jeho hosťom páčila, tak ju ukážem aj Vám.

Suroviny

Suroviny na tortový korpus:
6 ks (veľkosť L)
180 g
180 g
8 g
Suroviny na parížsky krém tmavý:
1000 g
250 g
250 g
1 PL (podľa chuti)
2 PL
Suroviny na svetlý parížsky krém:
200 g
100 g
1 ks
Ostatné suroviny:




Postup

  1. 1

    Ahojte. Ja keď robím tortu, tak si korpus upečiem predošlý deň a tiež aj parížsky krém si predvarím a to vtedy, keď sa mi pečie cesto. Každý má svoj zaužívaný pracovný postup na cesto, tak som prípravu cesta tentoraz neodfotil. Cesto po celkovom vychladení prerežeme vodorovne na 3 časti.

    Malinová torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Natrieme si krémom prízemie torty a naukladáme doň maliny a jemne ich potlačíme do krému. Maliny zakryjeme krémom.

    Malinová torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej natrieme krémom prvé poschodie a potom už postupujeme akom pri bode 2. Tretí plát cesta bude 2 poschodie resp. Vrch torty ktorý natrieme svetlým parížskym krémom. Bok torty som natrel tmavým krémom. Tortu som zdobil čoko krajkou,podľa šikovnej varecháčky Rennatte. Vďaka @Rennatte.

    Malinová torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A teraz Vám napíšem, že ako som robil tmavý parížsky krém. Čokolády nalámeme do smotany a za neustáleho miešania túto zmes krátko povaríme. Napočítaš do 60 a to aj bude stačiť. Dielo schladíme a umiestnime ho na noc do chladničky.Takto isto postupujeme aj pri príprave svetlého parížskeho krému.

    Malinová torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý deņ si schladenú čoko-smotanovú zmes narýchlo vyšľaháme. Do hotového krému pridáme 2 PL preosiateho kakaa. Krém miešame už,len na pomalom stupni šľahača.

    Malinová torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sracz
Vidím repete Tvojeho predchádzajúceho nad mraky vyhviezdičkovaného diela Laci Mäsiar @mesiar50 a opäť cítim jeho chuť i vôňu. Pečie Ti to naozaj super!
kukulienka71
Ahoj:-) Pekná až umelecká do modra ladená fotka:-) poctivá, sýta torta, žiadne podfuky od teba nehrozia.
1x haji
terinka55
Vyzerá fajnovo, krásny výsledok. Kolega bol určite nadmieru spokojný. 5***** s veľkou pochvalou a pozdravom pre Teba.
frezia
Ach ty kuzelnik, hned som vedela, ze to je tvoja praca. 5*
haji
@Mesiar50 tvé sladké dílo je úžasná záležitost, potvrzuješ, že v jednoduchosti je krása a síla! Smekám, tvůj nick je zavádějící, bo pro mě jsi Cukrár100%!
1x klasik
monty469
Krásna, nádherná, úžasná :-) Akú bielu čokoládu používaš ?
alena77
Jednoducho nádherná. Už len vyskúšať. Parížsky krém je neodolatelný. Krásna.
jack
Krása,šikovný si veľmi.Presne aj ja keď robím dajakú tortu,tak si korpus pečiem deň dopredu.Lepšie sa s ním potom pracuje.Veľmi chválim.
evanaaa
@mesiar50 , keď som v názve videla, že - parížsky krém, hneď som vedela, kto toto "spáchal", za kúsok tvojej tortičky dám celé kráľovstvo :)) tak sa mi páči, tým viac, že je pre mňa viac-menej nedostupná, ale aj tak by som pri tvojich výtvoroch zhrešila rada.
mesiar50
@Sracz
Som rád,že sa ti moje torty páčia.Ďakujem ti veľmi pekne kamarát Feri.

@Kukulienka71
Foťák mám doma a tu fotím iba mobilom,takže tie moje fotky nič moc.Ďakujem ti krásne.

@Terinka55
Torta chutila oslávencovi a aj ostatným.
Ďakujem ti srdečne a tiež pekne pozdravujem.

@Frezia
Zlatá si.Ďakujem ti pekne.
mesiar50
@Haji
Teší ma @Haji ,že sa ti moje výtvory páčia.
Srdečne ti ďakujem.

@Monty469
Všetky suroviny na prípravu torty som kúpil v Lidl.
Tuším sa tà čoko volá Fin carre.
Ďakujem ti veļmi pekne.

@Alena77
Tento krém je už veľakrát odskúšaný a je naozaj ok.Srdečná vďaka.

@Jack
Tak je ako mi píšeš..krajšie sa dá to cesto potom prekrojiť,nemusíme čakať pokiaľ vychladne atď.
Veľmi pekne ti ďakujem.



maska10
Tak toto je pre mna super torta s parizskym kremom.U mna za 100bodov alebo hviezdiciek?
mesiar50
@Maska10 ,som potešený tým,že sa ti torta páči.
Srdečná vďaka.

@Cesminaz
Ďakujem veľmi krásne za milý komentár od milej a šikovnej kuchárky. ;-)
izabella929
Prekrásna, ako všetky tvoje torty...honosné a iste veľmi chutné...dokonalé...)
majkapalacinka
Vymazal sa mi uvod. Dobry den, myslite si, ze smetadix by som mohla nahradit praskovou zelatinou, pouzivam ju, ako som napisala...
mesiar50
@Majkapalacinka
Pekný večer.Smeta-fix nemusíte použiť.Použite ale 35% smotanu na šľahanie.Nemalo by hroziť žiadne fiasko,veď predsa ten biely krém nemusí udržať tortové plàty.Ďakujem Vám krásne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia