Malinová roláda (aj pre začiatočníčky)

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 17. februára 2014

Tento receptík bol inšpirovaný receptom Emky Tekelyovej, ktorá je známa pečením, od ktorého sa nepriberá. Ja až tak postavu neriešim a keď hreším tak Zobraziť celý popisTento receptík bol inšpirovaný receptom Emky Tekelyovej, ktorá je známa pečením, od ktorého sa nepriberá. Ja až tak postavu neriešim a keď hreším tak naplno, preto som tento recept obmenila o vlastné suroviny. Základné cesto je presne podľa Emky pretože to sa mi veľmi pozdáva (je bez múky), je jemné a časovo nenáročné. Ostatné suroviny a ich obmeny si môžte prečítať v recepte.

6
porcií
15 minút
príprava
7-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
190 g
60 g
10 g na vymastenie pekáča
Plnka:
250 ml
250 g
2 PL
150 g
1 bal.
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Plech si vyložíme papierom na pečenie a natrieme ho mäkkým maslom. Rúru si dáme predhriať. Ja mám teplovzdušnú rúru a ak to dám na 200stupňov je to akurát. Každá z nás pozná svoju rúru najlepšie.

  2. 2

    Bielky so 120g cukru vymiešame dotuha. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Do žĺtkovej peny pridáme po častiach sneh z bielkov. Čím jemnejšie ho vmiešame tým lepšie bude cesto. Nakoniec primiešame preosiate kakao. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Pečieme 7-10 minút (+ kontrolujeme)

  3. 3

    Keď je cesto upečené tak ho ja predpripravujem hneď keď je ešte teplé. Namočím si utierku. Dám na ňu teplé cesto a pomocou utierky ho zviniem. Takto sa mi po vychladnutí a následnom stočení určite "nezlomí". Nechám v utierke vychladnúť.

  4. 4

    Šľahačku si vyšľaháme do tuha. Ak mám doma tak pridávam aj stužovač. Primiešam k nej mascarpone (povodne nízkotučný tvaroh) a med. Može byť aj cukor alebo vanilkový cukor (každý podľa chuti). Krém natrieme na plát a poukladáme malinky. Zvinieme a posypeme kakaom. Necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

anic
lahůdka,moc pěkná..5*****
dara2112
Robim podobnu niekedy robim iba so slahackou s van.cukrom,ale cesto to iste -ktasnu roladku si urobila
elysa
výborná roláda, podobný krém už som robila a chutil nám, chutný je isto aj s malinami...
eviana
Vyzerá úžasne, milujem maliny... niečo podobné mám tiež v"repertoári" a vždy zmizne neskutočne rýchlo :) 5*
janeviem
Spravila som ju a je výborná, veľmi nadýchaná. Všetkým chutila, nevedeli si ju vynachváliť.
jajka28
poprosila by som originlny recept na tu plnku...podla Tekelijovej. dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia