Makrónky

lilianne9 - fotkalilianne9, 20. apríla 2015
Makrónky
Foto: lilianne9

Francúzsky drobný dezert, ktorý sa dá pohodlne pripraviť aj doma. Chuť je neopísatelná.. stačí si už len zavrieť oči a predstaviť si, že sedíme Zobraziť celý popisFrancúzsky drobný dezert, ktorý sa dá pohodlne pripraviť aj doma. Chuť je neopísatelná.. stačí si už len zavrieť oči a predstaviť si, že sedíme v kaviarni uprostřed paríža :-)

30
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 145 °C

Suroviny

3
100 g
1 hrnček
3 PL
Na plnku:
200 ml
1 balenie
250 g
1 balenie




Postup

  1. 1

    Mleté madle zmiešame s 1/2 hrnčeka cukru. Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme pevný sneh. Ten na 3-krát jemne vmiešame do mandlí. Nakoniec pridáme kakao.

  2. 2

    Cukrárenské vrecúško s okrúhlym koncom naplníme touto hmotou. Na plech si položíme silikónovú podložku a na ňu vreckom vytláčame malé a hlavne rovnaké krúžky. Plech tak potom necháme pol hodinku odstáť, aby makrónky stuhli. Potom ich dáme na 15 minut do rúry vyhriatej na 140-150 stupňov.

  3. 3

    Po upečení makrónky velmi opatrne zložíme z plechu, pretože sú krehké. Kým chladnú, pripravíme si krém: podla návodu na obale si pripravíme parížsku šlahačku, do ktorej vmiešame ricottu a van. cukor. Krémom potom spájame makrónky a najlepšie je nechať ich ešte stuhnúť na chladnom mieste v uzavretej nádobe.

Diskusia k receptu

tiginko
zaujímavý recept @lilianne9 . Mala by si si však po sebe vždy skontrolovať recept, či tam nemáš chyby, lebo ich máš :-) Asi nemá byť 12 hrnčeka cukru, ale 1/2. Radšej napíš slovom pol alebo polovicu, keď ti robí problém napísať zlomok. Mohla by si zmiasť prípadných záujemcov o vyskúšanie receptu, túto chybu som našla už v druhom tvojom recepte.
nela88
pri tomto recepte je dobre nechať bielky 2-3 dni odstáť v chladničke, dá sa urobiť doma ako píšeš, ale má svoje finesy, aby dobre dopadol, taktiež je dobre s plechom buchnúť, aby makronky sadli a nebol v nich vzduch. Na povrchu by mali byť lesklé, Ty ich máš pórovité, neviem prečo.
A na záver pár rád do budúcna s dovolením  tomichutna.cz/jak-upect-makronky-rady-a-tipy...
:)
lucka555
@nela88 ono to strašne závisí od toho či použije pomleté (hoci preosiaté mandle) alebo vyslovene mandlovu múku..
laylastastykitchen
Vyzeraju dobre ale makronkami by som to asi nenazvala. Skor tak detske piskoty zlepene s kremom. Makronky maju byt na vrchu hladke. Bielky maju byt izbovej teploty a treba ich slahat nie na najvyssich otackach lebo koli tomu ten cukor sa v tom neroztopi a naslaha sa vam to presne na taku penu aku pouzivame na piskotove cesto. Cukor sa v tych bielkach musi pomaly roztopit preto to potrebuje trochu cas pri slahani a pena ma byt leska. Makronky treba vysusit na vzduchu pred pecenim. Tym sa im vytvori kora na povrchu co pomoze k tomu aby pocas pecenia nepraskali ale aby sa pekne nadvihli a ten vzduch pocas pecenia unika z bokov makroniek, nie z povrchu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia