Makrónky na veľkonočnú nôtu

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2016
Makrónky na veľkonočnú nôtu
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

75 g
50 g
90 g (alebo mandľová múka)
130 g
Náplň:
90 g
50 g
180 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, prifarbíme potravinárskou farbou. Mandle zmiešame s práškovým cukrom, mixérom zjemníme. Varechou postupne zamiešame do bielkov. Zmes naplníme do cukrárskeho vrecka a na mastný papier striekame makrónky, ktoré upečieme.

  2. 2

    Smotanu s maslom prevaríme, pridáme čokoládu, vymiešame dohladka. Dochutíme Sunquickom. Necháme vychladnúť a vychladnuté makrónky spájame krémom.

Diskusia k receptu

gabriele
aj ked sladkosti nemam v oblube, Vase recepty sa mi velmi pacia :)
saracake
Krásnučké! Ako ukážka vzorových makrónov, fajn. Len recept k ničomu, ani do rúk gazdinky čo má za sebou aspoň tisíc makrónov, tá ho nepotrebuje a kto nemá skúsenosti s prípravou makrónov tomu je tento návod platný asi ako frak delfínovi. Neverím, že sa to niekomu na prvý ani tisíci pokus podľa tohto obrázku podarí. Pečeniu makrónov sa venujem desaťročie a ani školenie u samotného makrónkového bossa ma nedoviedlo ešte stále k dokonalosti. Tieto mňamky sú veľmi citlivučké od samotného presného váženia vrátane vajíčok (áno, dobre čítate ), gram sem, gram tam sa vám kruto vypomstí, na teplotu ovzdušia v miestnosti, respektíve vlhkosť, o teplote pečenia ani nevravím, na dodržanie technologického postupu, spôsobu miešania, spájania ingrediencií, odležania vajíčok, sušenia na plechu pred samotným pečením.... na všetko, na každý detail....Táto miktochirurgia v kuchyni nie je sústo pre netrpezlivých a nedôsledných. Pre nich sú hrnčekové. Raz keď čas dovolí, hodím sem detailný postup s upozornením na všetky možné nástrahy.
Veľkú noc vo forme úžasného kulinárskeho zážitku všetkým prajem.
slavkabis
@Saracake (25.3.2016 11:34)

ja som ešte nerobila, lebo sa bojím postupu a tak ďalej. Budem veľmi rada ak sem dáš tvoj osvedčený recept a postup. Ďakujem ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia