Ražniči z makrely a cukety

Makrelové špízy

Autor receptu: podravka

Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí, ktorí takéto jedlo nebudú vôbec čakať.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Cuketu pozdĺžne nakrájame na dlhé tenké plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Kúsky makrely uložíme na cuketu, zrolujeme a napichneme na špajdle. Na jednu špajdľu takto postupne napichneme 5 – 6 cuketových valčekov.
  2. Špízy ľahko osmažíme/ugrilujeme na olivovom oleji, odstránime z panvice/grilu a necháme v teple.
  3. Ľahko osmažíme aj nasekaný cesnak, kapary a olivy nakrájané na plátky. Pridáme koňak a krátko zapálime. Prilejeme víno a privedieme k varu.
  4. Pridáme krájané paradajky, soľ a korenie. Podľa chuti pridáme cukor.
  5. Špízy podávame s pripravenou omáčkou a varenými zemiakmi posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.