Makový závin

redakciaRedakcia, Bratislava, 8. júla 2009 15:57
Ďalšie jeho recepty »

Makový závin

Suroviny

400 g
200 ml
50 g
20 g
1 ks
90 g
150 g
100 g
30 g

Postup prípravy

  1. 1

    Do časti vlažného mlieka pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme cukor, žĺtok, roztopený tuk, kvások a soľ.

  2. 2

    S vlažným mliekom vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na rovnaké diely, rozvaľkáme na obdĺžnik, naplníme plnkou (pomletý mak, slivkový lekvár a práškový cukor), zvinieme a dáme na vymastený plech. Potrieme tukom, necháme vykysnúť a upečieme.

  3. 3

    Po vychladnutí nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (1,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist