Slivkový koláč
Makový slivkáč so smotanovou polevou
Autor receptu: helena10
Fajnový, mäkký, šťavnatý koláč. Hrnčekové cesto s makom, s čerstvými slivkami a polevou z kyslej smotany.
Postup
- V miske zmiešam všetky sypké suroviny – múku, soľ, cukry, mletý mak, nastrúhanú citrónovú kôru a následne k nim pridám mlieko, olej, celé vajcia a metličkou riadne premiešam. Nakoniec zamiešam kypriaci prášok.
- Cesto vylejem na tukom vymastený a hrubou múkou posypaný plech rozmerov 20 x 35 cm.
- Navrch cesta rukou rovnomerne štedro rozsypem očistené, odkôstkované a na menšie kocky nakrájané slivky. Posypem ich kryštálovým a škoricovým cukrom.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
- Horúci upečený koláč hneď natriem kyslou smotanou rozmiešanou s cukrom. Nechávam vychladnúť.