Makový hrnčekový koláč

45katka1 - fotka45katka1, 5. augusta 2010

Další z mojích hrnčekových...tento sa u nas piekol ešte ked som bola malá.Videla som tu podobné recepty z nemletého maku.Ja meliem, lebo takto sa Zobraziť celý popisDalší z mojích hrnčekových...tento sa u nas piekol ešte ked som bola malá.Videla som tu podobné recepty z nemletého maku.Ja meliem, lebo takto sa mi koláč zdá štavnatejší:-)

20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
2 hrnčeky
1,5 hrnčeka
2 hrnčeky
1 hrnček
3
1
1




Postup

  1. 1

    Postup je jednoduchý. Všetko spolu zmiešame a vylejeme-kedže cesto je riedke-na mukou vysypany plech.

  2. 2

    Pečieme pomaly aby malo cesto čas narást a tak bude koláč nielen krásne vysoký ale aj jemnučký.

  3. 3

    Po upečení polejeme citronovou glazurou - práškový cukor zmiešaný s citronovou štavou a vaječným bielkom- a nechame zatuhnut. Alebo komu sa nechce, stačí koláč posypat práškovým cukrom a hotovo. Alebo ked ho chcete sviatocnejší a viac zákuskový, koláč kedže je dostatočne vysoký prekrojime a naplnime plnkou.Ja ked sa tak rozhodnem použivam plnku uplne jednoduchu. Zo zlateho klasu uvarim husty puding, do vlažného zamiešam Palmarin a praškový cukor. Poriadne vyšlaham a touto zmesou naplnim koláč. Ale potom ho už posypem len práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrý by bol aj natenko natretý lekvárom a obliaty čokoládou.
bambulka51
@45katka1 áno,to sú fajne a rýchle koláčiky,koľko dávaš toho palmarínu?na 4dcl mlieka asi stačí štvrťka palmarínu.
45katka1
Ja ked uz robim krem...tak varim min z pollitra pudingu a tam davam polovicu Palmarinu.Vela ludi ma radsej Heru,ale Palmarin mne sa zda troska kompaktnejsi a lepsie drzi formu ked zatuhne..teda len moja skusenost...Uz ako komu vyhovuje:-)
45katka1
Inak bambulka51..mile deticky...az mi je luto niekedy,ze tie moje su uz vsetky dospele:-)
45katka1
Evanaaa mas uplnu pravdu! Ked tento kolac upeciem do velkej tortovej formy,vtedy na neho natriem len vyborny lekvyrik a polejem cokoladou...i ked neda sa primo povedat polejem,lebo ja len tak poprskam cokoladou..na lekvar ja mam problem naliat pekne cokoladu...tak sa snazim esteticky popolievat:-)..Inak mam vyborny recept na cokoladovu polevu,len mam ho doma a teraz som v Rakusku.Akonahle nabehnem buduci tyzden domov..napisem recept
:-)
1x siko
zdezda
Hrnčekové koláče mám najradšej :-), ja ho robím s tým nemletým makom, lebo sa to mojim konzumentom páči, že ma jú niečo chrum, chrum, no minule som dala namiesto maku kokos, aj podrvené orechy už som vyskúšala a vždy to bol chutný koláčik :-))))
bababa
Ja ho zvyknem robit z nemleteho maku a navrch potriem lekvarom a ten potom polejem citronovou glazurou
evanaaa
Koláč z nemletého maku som nejedla, i keď receptov naň je dosť, ale neviem ako by mi chutil ten pod zubmi vrzgajúci mak, asi by mi nto vadilo ( a zachádzalo pod protézu,cha cha).
45katka1
ja som ho uz jedla...ale nepiekla. Bol chutny,nevrzgal pod zubami:-)ale napriek tomu ja som ostala verna tomu z mleteho maku :-)
vieraa
45katka ja tento koláč robím u nás ho voláme "Lenivá žena" všetky suroviny sú rovnaké, iba mak nedávam mletý ako Ty píšeš. Aj ja som si zo začiatku myslela, že mi nepomletý mak bude vadiť ale je to výborné, nakoniec po upečení ho potriem džemom a polejem čokoládovou polevou.
45katka1
Ano??? Tak to urcite skusim, usetrim si cas na mletie maku.I ked momentalne mi ho melie 21 rocny svalovec-syn..takze nie je problem...ale ved ked je to zbytocne mliet...tak mu dam inu robotu..zeby vysavat??? :-)
ywett
ahoj @45katka1 , ďakujem za recept, koláč je výborný :-) ...akurátne som dala menej oleja a cukru a na vrch som dala troška ríbezľového džemu








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia