Makovo–višňový závin
Autor receptu: redakcia
Postup- Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko. Mletý mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme v rume 30 minút odležané
višne, kryštálový cukor, strúhanku a roztopené maslo. Pripravenú zmes navrstvíme na lístkové cesto, zakrútime do závinu, prípadne dozdobíme zvyškom cesta.
- Konce zvinieme do vnútra, aby plnka počas pečenia nevytekala. Jemne popicháme špáradlom a potrieme pred pečením žĺtkom. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 190 stupňov Celzia 20 – 30 minút.
- NÁŠ TIP: Náplň do štrúdle môžete obmieňať podľa vlastnej chute. Okrem tradičných plniek, ako je jablková či
tvarohová, skúste kapustovú, ktorá môže byť aj slaná a pikantná.
|