Makovo-piškótové rezy s koňakom a lieskovými orieškami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept som dostala od priateľky z Rumunska. Piekla som ho prvý krát. Je to veľmi chuťovo zaujímavý zákusok, ale veľmi chutný. Trošku som zmenila recept a korpus som napustila po upečení koňakom a takto získal úplne inú chuť. Je skutočne skvelý a stojí za vyskúšanie...

20
porcií
100 minút
príprava
7+10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si všetky suroviny na pracovnú dosku 2x..nemala som s cestom skúsenosti, tak som zamiesila oba cestá osobitne...
  2. cesto som poriadne vymiesila....treba pridávať smotanu postupne, záleží aj od múky, koľko tekutiny prijme...možno nebude potrebné celé 3 lyžice smotany.. obidva cestá vymiesené..
  3. cestá som rozvaľkala a uložila na plech vystlaný papierom...trúbu som predhriala na 180st a piekli sa po jednom 10min. upečené nechala vychladiť..
  4. cestá som si upravila na veľkosť a uložila na tácku..
  5. pripravila som si krém..v mlieku som rozmiešala pudingový prášok, dala na sporák a varila na hustú kašu,,,ešte do horúcej kaše som vmiešala 120g. práškového cukru...nechala vychladiť...do vychladnutého krému som primiešala 150g. masla a pridala šťavu z jedného celého citrónu...krém som uložila do chladničky stuhnúť..na spodok som dala makový plát, ktorý som napustila koňakom...potrela polovocou krému...
  6. na krém som uložila piškóty...a trosku som ich do krému vtlačila...
  7. piškóty som potrela druhou polovicou krému...
  8. uložila druhý makový korpus a potrela celý koňakom...
  9. pripravila som si čokoládovú polevu...čokoládu som nechala roztopiť a primiešala som do nej olej...poliala celé cesto..
  10. keď začala čokoláda tuhnúť posypala som ju krájanými lieskovými orieškami...a uložila koláč do chladničky na noc...
  11. Na druhý deň som ho pokrájala horúcim nožom na rezy...krájať sa má cez stred piškót..
  12. zákusok je veľmi chutný a vyzerá elegantne...prajem vám dobrú chuť..