Makovo-jablkový závin fotorecept

grejsy - fotkagrejsy, 22. mája 2016
Makovo-jablkový závin (fotorecept)
Foto: grejsy

U nás ten najlepší závin.

35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g
150 g
1 ks
50 ml
30 g
150 ml
štipka
2 PL
Plnka:
100 g
podľa potreby
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé si spravíme kvások. Do malej nádoby dáme droždie, 1 čaj lyžičku cukru, vlažné mlieko, tak pol deci. Necháme nakysnúť. Do veľkej misy dáme oba druhy múky , cukor, citron, kôru , olej, soľ, žltok a vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste 30 minút kysnúť pod utierkou. Keď je vykysnuté ,tak ho na pomúčenej doske rozváľkame na plát asi tak 3 ml hrubý.

  2. 2

    Plnka: pomletý mak ochutíme podľa potreby cukrom.

  3. 3

    Na plát dáme mak, pooblievame ho mliekom lyžicou. Na vrch postrúhame jablko a ešte môžeme posypať cukrom.

    Makovo-jablkový závin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zvinieme smerom k sebe na závin.

    Makovo-jablkový závin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme ho na vymastený plech . Povrch potrieme olejom a dáme piecť na 200 stupňoch 35 - 40 minút.

    Makovo-jablkový závin (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený tiež pomastíme po vrchu olejom. Chvíľu počkáme a posypeme práškovým cukrom.

    Makovo-jablkový závin (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Už len pokrájame .

    Makovo-jablkový závin (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V reze.

    Makovo-jablkový závin (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Tvůj závin vypadá moc pěkně a jistě je i chutný!
evanaaa
Je pekný, iste aj chutný, s dobrou plnkou, hneď by som si z neho dala......
garanco
Zaujímavý nápad s tým jablkom v plnke, príležitostne vyskúšam -:) .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia