Makový závin
Makovo-jablkový závin bez kysnutia
Autor receptu: tallivera
Jednoduchý a super recept na
závin bez kysnutia a navyše žiadne váženie surovín! Šup-šup hotový a chutí skvelo...
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto vymiešame, podľa potreby
pridáme smotanu alebo múku. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik.
- Plnka: Jablká si očistíme a nastrúhame, podľa potreby ochutíme cukrom a mletou škoricou komu ako chutí. Mletý mak si v miske zmiešame s práškovým cukrom, znova kto ma ako rád sladké.
- Rozvaľkané cesto potrieme rastlinným olejom, posypeme makom
a na mak poukladáme nastrúhané jablká. Okraje cesta zahneme
ale len na kúsku a potom opatrne cesto zavinieme.
Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch zhruba
25 minút.
- Takto vyzerá zavin po vybratí z rúry. Ešte teplý
ho bohato posypeme práškovým cukrom, mňam.
Dobrú chuť:-)