Makový závin

Makovo-jablkový závin bez kysnutia

Autor receptu: tallivera

Jednoduchý a super recept na závin bez kysnutia a navyše žiadne váženie surovín! Šup-šup hotový a chutí skvelo...

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto vymiešame, podľa potreby pridáme smotanu alebo múku. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik.
  2. Plnka: Jablká si očistíme a nastrúhame, podľa potreby ochutíme cukrom a mletou škoricou komu ako chutí. Mletý mak si v miske zmiešame s práškovým cukrom, znova kto ma ako rád sladké.
  3. Rozvaľkané cesto potrieme rastlinným olejom, posypeme makom a na mak poukladáme nastrúhané jablká. Okraje cesta zahneme ale len na kúsku a potom opatrne cesto zavinieme. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch zhruba 25 minút.
  4. Takto vyzerá zavin po vybratí z rúry. Ešte teplý ho bohato posypeme práškovým cukrom, mňam. Dobrú chuť:-)