Makový zákusok s jablkami
Makový zákusok s jablkami

Makovo-jablkové tortičky zo zemiakového cesta

Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 21. februára 2019
Makovo-jablkové tortičky zo zemiakového cesta
Foto: Pravda - Robert Hüttner
70 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g (uvarené v šupke)
4 ks
150 g
600 g
100 g
200 g mletý




Postup

  1. 1

    Deň vopred v šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame. Zľahka premiešame s múkou, 2 vajcami a so soľou. Do vymasteného pekáča dáme tretinu zemiakového cesta, posypeme polovicou maku zmiešaného s cukrom a navrstvíme polovicu ošúpaných postrúhaných jabĺk. Pocukrujeme a posypeme škoricou.

  2. 2

    Navrch dáme druhú tretinu zemiakového cesta, opäť posypeme makom s cukrom, druhou polovicou jabĺk, cukrom a škoricou. Navrch dáme zvyšné zemiakové cesto, potrieme maslom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 20 minút.

  3. 3

    Potom zalejeme 2 rozšľahanými vajíčkami a dopečieme. Po vychladnutí krájame na štvorce, kolieska alebo iné pekné a výrazné tvary.

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto môže byť dobré, ako všetko zemiakové, či slané alebo sladké. To cesto sa nevaľká, len sa roztľapká na plochu, alebo...? by ma zaujímalo.
marienka44
Tie 2 vajcia navrh majú akú funkciu? Vykrajovať kruhy je efektné, ale neekonomické!
atulienka
Recept ma zaujal, koláčiky sú iste chutné. Iba informácia o pečení je asi popletená. Správne bude skôr pečenie na 180 stupňoch a čas 20- 30 minút.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia