Pečené buchty

Makovo-jablkové buchty (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Buchty ako vatička.

12
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si urobíme kvások. Do menšej nádoby rozmrvíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru a medzi prsty múky. Zalejeme s 1 dcl vlažného mieka a necháme vykysnúť. Do veľkej misy dáme múku, kryštálový cukor, žĺtok, olej, soľ , pridáme kvások a zvyšné mlieko. Vymiesime cesto, ktoré necháme 35 minút kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou.
  2. Cesto máme pekne vykysnuté.
  3. Na pomúčenej doske si ho vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kúsky. Pripravíme si plnku: Mak s cukrom vymiešame, jablká postrúhame a pridáme aj so šťavou k maku. Na kúsky cesta kladieme lyžičkou kôpky plnky.
  4. Zatočíme do buchty a prevrátime. Dáme na plech vyložený pečiacim papierom. Necháme ešte chvíľu nakysnúť. Povrch potrieme olejom.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút.
  6. Upečené buchty potrieme po vrchu olejom a necháme chvíľu vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.
  7. A tu sa začali už papkať:-)
  8. Na tanieriku.
  9. V reze.