Pečené buchty
Makovo-jablkové buchty (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Buchty ako vatička.
12 porcií |
35 minút na 200 °C |
Postup- Najskôr si urobíme kvások. Do menšej nádoby rozmrvíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru a medzi prsty múky. Zalejeme s 1 dcl vlažného mieka a necháme vykysnúť. Do veľkej misy dáme múku, kryštálový cukor, žĺtok, olej, soľ , pridáme kvások a zvyšné mlieko. Vymiesime cesto, ktoré necháme 35 minút kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou.
- Cesto máme pekne vykysnuté.
- Na pomúčenej doske si ho vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kúsky. Pripravíme si plnku: Mak s cukrom vymiešame, jablká postrúhame a pridáme aj so šťavou k maku. Na kúsky cesta kladieme lyžičkou kôpky plnky.
- Zatočíme do buchty a prevrátime. Dáme na plech vyložený pečiacim papierom. Necháme ešte chvíľu nakysnúť. Povrch potrieme olejom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút.
- Upečené buchty potrieme po vrchu olejom a necháme chvíľu vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.
- A tu sa začali už papkať:-)
- Na tanieriku.
- V reze.
|