Makovo-hrušková vianočka fotorecept

afataga - fotkaafataga, 24. januára 2016
Makovo-hrušková vianočka (fotorecept)
Foto: afataga

Dostala som hruškový kompót a keďže nemám rada hrušky, dumala som, ako ho použijem, lebo veď nevyhodím. Dopadlo to tak, že tie hrušky vôbec Zobraziť celý popisDostala som hruškový kompót a keďže nemám rada hrušky, dumala som, ako ho použijem, lebo veď nevyhodím. Dopadlo to tak, že tie hrušky vôbec nebolo cítiť a plnka je výborná, šťavnatá.

12
porcií
90 minút
príprava
55 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
120 ml
120 ml (vlažná alebo mlieko)
 štipka
3 PL
400 ml
400 ml
1 PL (domáci)
2 PL
1/2 kocky
Plnka:
200 g mletý
1 pohár 7 dl
2 PL
3 PL
3 PL namočené v ume
2 PL
2 ČL
1 PL
 podľa chuti
 štipka




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto som dala v uvedenom poradí do DP. Po hodine som začala robiť plnku: kompót som postupne rozmixovala po pár kúskov tyčovým mixérom s pridaním trošičky vody z kompótu. Do misky som dala pomletý mak, pridala rozmixovaný kompót a všetky ostatné suroviny, riadne premiešala a plnka je hotová.

    Makovo-hrušková vianočka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesené cesto som vyváľkala a natrela plnkou.

    Makovo-hrušková vianočka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som zavinula a dala do masťou vymazanej vianočkovej formy. Dala som piecť do rúry vyhriatej na 170° s funkciou teplý vzduch a spodný ohrev. Piekla som 40 min. zakryté alobalom a potom ešte 15 min. bez alobalu. Vyklopila som a dala som vychladnúť na mriezku.

    Makovo-hrušková vianočka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na raňajky akoby sme našli

  5. 5

    Na záver jedna aktuálna zo včerajška:

    Makovo-hrušková vianočka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luwinka
Veľmi pekná vianočka a ešte k tomu plnená . Škoda že si nenapísala , ako si ju posplietala , ked je plnená . Môžeš vysvetliť ? ďakujem .
danda3
Krásna vianočka, dobre si to vymyslela s tou plnkou. @luwinka vianočka je pečená vo vianočkovej forme, netreba zapletať.
margaretka28
hruškového kompotu mám plnú špajzu, ale toto by mi nenapadlo, tvoja vianočka je priam rozprávková a tú plnku určite vyskúšam, veľmi sa mi páči
monty469
Ež viem ,kde využijem hruškový kompót vydarila sa ti chválim
kika1212
pánečku @afi , to je úplne perfektné. To určite upečiem. Formu takú nemám, ale urobím záviny. Pôjde to, nie? Presne takto som kombinovala muku na kysnutý slivkový v sobotu. Ale mňa hlavne tá plnka zaujíma!!! Tá musí byť úžasná. Posledná fotka pobavila, kde Ťa mám hľadať:)
kika1212
@afi , ja rozmýšľam nad závinom, až teraz som si všimla, že aj Ty máš vlastne závin, cha,cha, veď Tebe vianočku forma vyrobila :))
terinka55
Vymyslela si to veľmi dobre. Vyzerá prudko jedlá :-) KK pre inšpiráciu.
terinka55
P.S. Posledná fotka nemá chybu. Turoni, či turvóni... Toto si pamätám z mladosti, tie masky a odevy boli ale skromnejšie :-)
havino
no prosím aké super využitie hruškového kompotu, to by ani mňa nenapadlo a samé dobré suroviny v ceste, bude koláč vláčny aj na tretí deň, nie len zajtra ráno, masky by ja rada zažiť, nikdy som to nezažila veselosť s nimi
luss44
parádne si to vymyslela aj napiekla :) ale ja mám hrušky rada, takže by som ich viac-menej len nasekala. Mám inú keramickú formu, bábovkovú, tak skúsim a dám vedieť. A prezraď, za ktorou maškarou sa skrývaš? :)
afataga
dakujem dievcence, budem rada, ak skusite
@luwinka presne ako ti uz odpovedala @danda3 , nic nie je zapletane, iba som to zavinula ako zavin a dala do formy, pisem to aj v rcp
@margaretka28 som rada, ze si zas vyliezla z brlohu :-), daj potom vediet ak skusis a tvoju spajzu budem radsej obchadzat :-)
@monty469 budem rada, ak skusis
@kika1212 vidis aka si mudra :-) ked si sama na to prisla, formu som objednala tu:  www.panvice.sk/zapekacie-keramicke-formy/,...
len teraz tam ta vianockova nie je, treba sledovat, kazdu chvilu niektore maju a ine nemaju, je tam celkom slusny vyber a dobre sa v tom pecie, hladaj ma, kde uznas za vhodne :-)
@terinka55 tu sa tomu hovori maškary, ale ja tieto atrakcie moc nemusim
@havino aky bude zajtra netusim, dnes rano padol zvysok za vlast :-)
@luss44 jasne posekaj a urcite to bude fajn aj v inom tvare, kukni link, co som dala vyssie, ja sa skryvam za fotakom :-)
@methi vdaka
marianna76
je fajn, krásne vyzerá... mňam, ja pre seba bych si aj višne dala :-)
afataga
@marianna76 dakujem, jasne, ze aj visne mozu byt
@junior tak ty takto na sladke? a ja ze si skor na maso, tak nech sa ti vydari, ta forma je asi ta ista co mam ja, byva ich viac velkosti, mam taku aj babovkovu aj kolacovu, vraciame sa do kuchyn nasich starych materi :-)
zolik
pekna, vonava. Nemam taku peknu vianockovu formu ako ty, ale mam peknu babovkovu. v tej to tiez urcite pojde. zu je v kk a pocka si na mak.
sracz
... jéééj, už viem, ako "zabodujem" u pani, ktorá ma trpí vedľa seba! Krásna práca, gramotné využitie všetkého ČDaKD, s chuťou domova! U mňa teda, milá @afataga "sýkorka" boduješ fest a na plno! Ďakujem a obdivujem!
kika1212
@afi , kvôli tejto vianočke som kúpila aj formu. Nie je síce keramická, ale vianočka sa z nej celkom vianočkovo tvári. Zatiaľ chladne. Ak budem stíhať, večer pridám v reze, sama som zvedavá na ten zázrak:)


afataga
@kika1212 naozaj sa tvari pomerne dost vianockovo :-), ale ja na tie keramicke nedam dopustit, som rada, ze si skusila, dufam, ze bude smakovat
kika1212
@afi , to Ti verím, s karamikou sa to určite nedá porovnať, veď nič nie je nemožné a raz príde aj na ňu rad, pravdaže, šmakuje, ja som bola zvedavá hlavne na tú plnku, čo Ti budem hovoriť, tá plnka má grády, celé komplet dobrota a tu je krásavica v reze


haji
@Afi , @Kika krásná práce i fota, bezva receptík! Zakysaná smetana, masť do těsta - hm, to je fikané!! Děkuji Vánočková forma je úžasná věc, ale nemám ji. Mno, až na tento recept přijde, určitě si poradím. Mám bábovku, srnčí hřbet - uvidíme. Ukládám!
afataga
@kika1212 dakujem za foto, paradnu ju mas, teda tu vianocku som myslela :-)
@haji dakujem, kludne daj do babovkovej formy, alebo upec len ako zavin na plechu, tie formy som kupila cez net, daj si do googla vyhladavat, urcite ich aj u vas predavaju, skus mozno www.panvice.cz
haji
@Afataga (21.2.2016 11:01)
Díky za odkaz na vánočkovou formu, jsi hodná. Já už ji mohla mít xykrát, ale těch věcí co už doma mám... jejda!!.. holka moje, bych brzy bydlela u popelnice.
kristina47
Pridávam sa k chváliacim ,formu mám ,hruškový kompot tiež,takže v sobotu sa ide na to.ďakujem za nápad,ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia