Makovo-čokoládová torta s čučoriedkami

Autor receptu: mandarin999

Táto torta vznikla čistou improvizáciou, no musím zhodnotiť, že ku kávičke alebo čajíku sa dokonale hodila a jej chuť bola famózna. Torta je nenáročná, chutná a možno to tak nevyzerá, no i šťavnatá. Stačí len vyskúšať.

20 - 30 minút
príprava
12 - 15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si cesto 1. Vyšľaháme si bielky so štipkou soli a odložíme ich. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista, postupne pridáme olej, mlieko. Ručne vmiešame múku s kypriacim práškom, mak a sneh z vyšľahaných bielkov. Do menšej, vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy vylejeme cesto a dáme piecť na cca 12 - 15 minút pri 180 stupňoch.
  2. Podobne si pripravíme cesto 2, akurát namiesto maku pridáme kakao a na záver do cesta vmiešame nasekanú čokoládu a mandle. Upečieme. Obe cestá necháme vychladnúť.
  3. Asi 200 g jahodového džemu premiešame s čučoriedkami, podľa potreby môžeme prisladiť. Ja som cukor nepridávala.
  4. Prvý korpus jemne pokvapkáme vopred uvareným a osladeným čiernym čajom, aby bolo šťavnaté a vláčne. Potrieme ho džemovou plnkou a prikryjeme druhým korpusom.
  5. Nad parou, vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom a prelejeme ňou tortu. Ozdobíme (ja som použila nasekané mandle, jedlú fialku a argentínsku mätu) a dáme stuhnúť.