Makovo-citrónové sušienky

imaginarium - fotkaimaginarium, 28. novembra 2017

Pri pečení len málokto ocení, keď im ich výtvor v trúbe popraská, preto boli zúčastnení prekvapení, keď som počas pečenia týchto sušienok nadšene vykríkla: Zobraziť celý popisPri pečení len málokto ocení, keď im ich výtvor v trúbe popraská, preto boli zúčastnení prekvapení, keď som počas pečenia týchto sušienok nadšene vykríkla: "Už popraskali!" :D

10 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g (špaldová celozrnná)
80 g mletý
100 g
60 g
2 ks
1/2 bal
z 1 citróna
Na prasklinky:




Postup

  1. 1

    Maslo vyšľaháme s cukrom. Pridáme dve vajíčka a zašľaháme. Prisypeme múku, mak a kypriaci prášok. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu. Vypracujeme cesto, ktoré dáme približne na 30 minút schladiť do chladničky.

  2. 2

    Z cesta tvarujeme guličky s priemerom asi 3 cm. Obalíme ich najprv v kryštálovom cukre a potom v práškovom. Poukladáme na plech s miernymi odstupmi, aby sa nezlepili, keď narastú a dáme piecť na 10 minút pri 180 °C.

Diskusia k receptu

haji
Krásné měsíční sušenky! Díky za receptík - mák s citronem jsou příjemné ochucení. Jsi šikulka!
beatacsontosova
kraaasne... ja mam odskusane cokoladove a pomarancove, vzdy zmiznu ako prve z vianocneho pecenia:-) tieto vyskusam urcite, mak s citronom je super kombinacia a niet nad radost ked to krasne nesumerne popuka a jedaci sa cuduju ako som dosiahla taky vzor :-)
pivonka
Mne sa také popraskané páčia, prácnosť nízka, makové je v rodine v obľube, takže s radosťou zakladám.
luss44
ďalšie makové, super. Robievam na Vianoce pomarančové, aj tieto musia byť dobré.
kucharka
Hľadala som niečo makové a rýchle a padlo na tieto crinkles... len nabudúce skúsim piecť o minútku menej, bude to podľa mňa stačiť.
Ďakujem za recept. Pekný víkend.


imaginarium
@Kucharka som rada, že ste vyskúšali tento recept. Samozrejme, každý si musí skorigovať podľa svojej trúby, ale sú krásne :)
kalllista
Upečené, veľmi chutné, chutili manželovi aj deťom, pojedli by ich najradšej všetky. Ako ich skladovať do Vianoc? Vďaka.
imaginarium
@Kalllista (20.12.2017 10:38)

Odpovedám veľmi neskoro, ale možno sa to ešte niekomu hodí. Sušienky je najlepšie skladovať v plechovej krabičke prikryté papierovým obrúskom a ak deťom a manželovi veľmi chutia, tak potom ešte aj v zamknutej špajze :D





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia