Makovec orechový bez múky a šťavnatý (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Tento recept som našla v časopise pod názvom Rakúsky makovec.Ale pretože som ho
prispôsobila našim chúťkam,tu ubrala,tam pridala,pridávam tento vyskúšaný recept a
upozorňujem,že nie je presladený.Kto má rád sladké,môže pridať cukor a nie trstinový.
12 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Pomeliem si orechy,mak a v robote vymiešam maslo s cukrom...
- Postupne do robota pridám žltky a mieša sa ďalej do penista.Pridám šťavu z pomaranča,chutný a pikantný lekvár,ktorý som dostala od priateľky.Postrúham 70% čokoládu,pridám k orechom.
- Vyšľahám sneh z bielkov a všetko spolu premiešam.
- Tortovú formu som vystlala pečiacim papierom a hotovo.
- Piekla som na 160°C asi 50 min. , po 15 min. som stíšila na 150°C a pomaly dopiekla.Po úspešnej skúške špajlou som vybrala,pocukrovala a čakala,až vychladne.
- Originál Rakúsky makovec ( podľa časopisu) sa robí tak,že všetky ingrediencie sa jednoducho zmiešajú.Ja som bielka vyšľahala,cukor s maslom zvlášť...viď postup.Vraj sa môže ešte pokvapkať pomarančovým likérom.Ja by som to vylepšila šľahačkou,ale že sme skromné ( a doma nebola )tak stačil aj mätový čaj.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !