Makovec orechový bez múky a šťavnatý (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Tento recept som našla v časopise pod názvom Rakúsky makovec.Ale pretože som ho prispôsobila našim chúťkam,tu ubrala,tam pridala,pridávam tento vyskúšaný recept a upozorňujem,že nie je presladený.Kto má rád sladké,môže pridať cukor a nie trstinový.

12
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Pomeliem si orechy,mak a v robote vymiešam maslo s cukrom...
  2. Postupne do robota pridám žltky a mieša sa ďalej do penista.Pridám šťavu z pomaranča,chutný a pikantný lekvár,ktorý som dostala od priateľky.Postrúham 70% čokoládu,pridám k orechom.
  3. Vyšľahám sneh z bielkov a všetko spolu premiešam.
  4. Tortovú formu som vystlala pečiacim papierom a hotovo.
  5. Piekla som na 160°C asi 50 min. , po 15 min. som stíšila na 150°C a pomaly dopiekla.Po úspešnej skúške špajlou som vybrala,pocukrovala a čakala,až vychladne.
  6. Originál Rakúsky makovec ( podľa časopisu) sa robí tak,že všetky ingrediencie sa jednoducho zmiešajú.Ja som bielka vyšľahala,cukor s maslom zvlášť...viď postup.Vraj sa môže ešte pokvapkať pomarančovým likérom.Ja by som to vylepšila šľahačkou,ale že sme skromné ( a doma nebola )tak stačil aj mätový čaj.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !