Makové rezy

Autor receptu: monda

Makové rezy som piekla v okrúhlej forme ,ale môžu sa upiecť aj na plechu. Sú veľmi dobrej chuti,hlavne plnka s makom idú veľmi dokopy,kto skúsi tak mi dá za pravdu.

45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cukor vymiešame so žltkami ,postupne pridávame vlažnú vodu ,miešame do hladka. Potom pridáme mak,múku rozmiešanú s práškom do pečiva,a nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielok. Dáme do vymastenej formy a vysypanej múkou /moja forma má priemer 22 cm./ Pečieme na 180 stupň. 45 minút.
  2. Korpus po upečení necháme vychládnuť a prerežeme ho na 3 pláty.
  3. Teraz si urobíme plnku:Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém.
  4. A ešte si spravíme polevu: práškový cukor s citronovou šťavou vymiešame a zároveň si pridávame vriacu vodu , toľko koľko zaberie ,aby bola pekne lesklá a hladká a aby nám nestekala.Polejeme korpus a ľubovoľne môžeme ozdobiť. Ja som použila také malinké cukríky striebornej farby a posypala som povrch korpusu.Dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí pokrájame na rezy.
  5. A tu je hotovo už v reze.