Makové rezy

monda - bez fotkymonda, 10. marca 2013
Makové rezy
Foto: monda

Makové rezy som piekla v okrúhlej forme ,ale môžu sa upiecť aj na plechu. Sú veľmi dobrej chuti,hlavne plnka s makom idú Zobraziť celý popisMakové rezy som piekla v okrúhlej forme ,ale môžu sa upiecť aj na plechu. Sú veľmi dobrej chuti,hlavne plnka s makom idú veľmi dokopy,kto skúsi tak mi dá za pravdu.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
20 dkg
15 dkg
0,5 dcl
1 ks
15 dkg
Plnka:
25 dkg
2 ks
2 ks
15 dkg
0,5 l
Poleva:
20 dkg
podľa potreby
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Cukor vymiešame so žltkami ,postupne pridávame vlažnú vodu ,miešame do hladka. Potom pridáme mak,múku rozmiešanú s práškom do pečiva,a nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielok. Dáme do vymastenej formy a vysypanej múkou /moja forma má priemer 22 cm./ Pečieme na 180 stupň. 45 minút.

  2. 2

    Korpus po upečení necháme vychládnuť a prerežeme ho na 3 pláty.

  3. 3

    Teraz si urobíme plnku:Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém.

  4. 4

    A ešte si spravíme polevu: práškový cukor s citronovou šťavou vymiešame a zároveň si pridávame vriacu vodu , toľko koľko zaberie ,aby bola pekne lesklá a hladká a aby nám nestekala.Polejeme korpus a ľubovoľne môžeme ozdobiť. Ja som použila také malinké cukríky striebornej farby a posypala som povrch korpusu.Dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí pokrájame na rezy.

  5. 5

    A tu je hotovo už v reze.

    Makové rezy - obrázok 5

Diskusia k receptu

baka123
tak tento zákusok milujem, robila som ho na plechu, ale veľmi ťažko som ho rozkrojila na 3, až som sa spotila, ale chutí veľmi dobre, stojí to za to, nabudúce ho spravím aj ja do tortovej formy, bude sa lepšie prekrajovať na plnenie
ola111
Makové to je moje,páči sa mi,že ho máš s plnkou,len ja tú rumovú esenciu asi nahradím rumom...
staja
Milujem makové, vyzerá skvelo, ukladám a vyskúšam.
erikao
... jééééj, presne toto som si naplánovala, nájsť vanilkovú pudingovú plnku a citrónovú polevu na makový koláč po tom ako mi ho syn nechce jesť s višňami a višňovým želé na vrchu (musím sama :e) ... dík za ušetrený čas
tatranka
Pekný zákusok.Mám makové rezy,ale iné zloženie gramáže a tieto tvoje sa mi páčia viac.Už sú V KK:
veve
Rada by som vyskúšala, vyzerá veľmi lákavo. Len formu mám až 26cm, nebude to príliš nízke aby sa mi to dalo dva krát prekrojiť? Čo povieš?
monda
@veve ,ked máš formu v priemere 26 cm,asi by to bolo nízke,ked to prekrojíš, musela by si si popridávať do surovím všetkého viac , ale ked prekrojíš iba 1 raz , tak malo by ti to výjsť,ale ty to chceš 2 razy prekrojiť chápem ťa, inak ti nemôžem poradiť len takto.
monda
@veve -takto si sprav teda korpus: pridaj všetkého viac, napíšem ti asi koľko všetkého: 6 vajec,25 dkg kryšt.cukru, 20 dkg mletého maku,vlažná voda - stačí 0,5 ako je uvedené, 20 dkg hladkej múky, 1 prášok do pečiva --a takto to vyskúšaj a vtedy by to malo výjsť na prekrojenie na 3 pláty. Daj mi potom vedieť ako sa ti to podarilo.
veve
@monda Moc ďakujem, si veľmi zlatá, že si mi to aj krásne rozpočitala! :-* Isto vyskúšam a dám potom vedieť, už mi nič nebráni piecť.
nezabudka13
Ja tento zákusok robím na plech a prekrajujem na polovicu. Moja rodina ho miluje....:-)
rimanka3
tento zákusok nám robievali kedysi v menze v Brne, ale krém bol biely citronový. konečne si ho môžeme urobiť, tak, ako si ho pamätáme z mladosti, lebo nám veľmi chutil. Práve ho začínam piecť.
deva27
Skvelý, vynikajúci zaáusok, vlastne tortička! :) Do krému som pridala ešte 2,5 PL rumu a výsledok - jedna báseň!! :) Vrelo odporúčam a moje okolie sa zalizuje snáď doteraz a dožadujú sa repete. :)
garanco
Až po roku som tento recept objavila. Už dávnejšie sa chystám na makový koláč, páči sa mi, že ho pečieš v tortovej forme, Najbližšie ho vyskúšam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia