Makové perky

Makové perky s domácim lekvárom

Autor receptu: siuuu

Ja a mak sa nemáme veľmi radi, ale keďže je zdravý a má kopec pozitívnych benefitov pre organizmus, snažím sa ho do jedál prepašovať tak, aby som ho dokázala zjesť - toto je jeden z nich, v ceste mi nevadí, s pikantným lekvárom super ladí a výsledné jedlo je výborné.

3-4
porcie
15 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z vajíčka, múky, maku a soli vypracujeme cesto, necháme prikryté odpočívať cca 30 minút. Odpočinuté cesto na tenko rozvaľkáme, vykrojíme kolieska (ja som robila priemer 8 cm), naplníme lekvárom, prehneme a stlačíme kraje. Varíme v osolenej vode pokiaľ nevyplávajú hore - potom varíme ešte cca minútu.
  2. Medzitým rozpustíme maslo. Uvarené perky rozdelíme na taniere, pokvapkáme rozpusteným maslom, poprášime cukrom a ozdobíme podľa svojho vkusu.