Makové perky
Makové perky s domácim lekvárom
Autor receptu: siuuu
Ja a mak sa nemáme veľmi radi, ale keďže je zdravý a má kopec pozitívnych benefitov pre organizmus, snažím sa ho do
jedál prepašovať tak, aby som ho dokázala zjesť - toto je jeden z nich, v ceste mi nevadí, s pikantným lekvárom super ladí a
výsledné jedlo je výborné.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- Z vajíčka, múky, maku a soli vypracujeme cesto, necháme prikryté odpočívať cca 30 minút. Odpočinuté cesto na tenko rozvaľkáme, vykrojíme kolieska (ja som robila priemer 8 cm), naplníme lekvárom, prehneme a stlačíme kraje. Varíme v osolenej vode pokiaľ nevyplávajú hore - potom varíme ešte cca minútu.
- Medzitým rozpustíme maslo. Uvarené perky rozdelíme na taniere, pokvapkáme rozpusteným maslom, poprášime cukrom a ozdobíme podľa svojho vkusu.