Maková tortička s jahodovým krémom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Suroviny na cesto postupne zmiešame. Pripravíme tekutejšiu zmes a vylejeme ju na plech. Pečieme pri teplote 170 °C. Po vychladnutí vykrojíme kruhy. Tortičky pozdĺžne prekrojíme.
- Medzitým jahody rozmixujeme s hotovým pudingom a dáme prevariť. Zmes necháme vychladnúť. Z masla a cukru vyšľaháme penu a postupne do nej pridávame zachladený krém.
- Zmesou natrieme polovicu kruhov a na ne položíme zvyšné polovice. Krémom potom ponatierame celé tortičky vrátane obvodu.
- Polevu pripravíme podľa návodu a vylejeme ju na tortičky. Dozdobíme mandľovými hoblinami alebo nasekanými orechmi a drobným ovocím.
|