Maková tortička s jahodovým krémom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny na cesto postupne zmiešame. Pripravíme tekutejšiu zmes a vylejeme ju na plech. Pečieme pri teplote 170 °C. Po vychladnutí vykrojíme kruhy. Tortičky pozdĺžne prekrojíme.
  2. Medzitým jahody rozmixujeme s hotovým pudingom a dáme prevariť. Zmes necháme vychladnúť. Z masla a cukru vyšľaháme penu a postupne do nej pridávame zachladený krém.
  3. Zmesou natrieme polovicu kruhov a na ne položíme zvyšné polovice. Krémom potom ponatierame celé tortičky vrátane obvodu.
  4. Polevu pripravíme podľa návodu a vylejeme ju na tortičky. Dozdobíme mandľovými hoblinami alebo nasekanými orechmi a drobným ovocím.